zajęcie wynagrodzenia i konta bankowego

• Autor wątku Autor wątku rapciuu1980
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

rapciuu1980

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
11
Cześć
mam taką nietypowa sprawę
otóż na starym miejscu zamieszkania miałem TV kablową UPC i miałem niezapłacone faktury na kwote 210 zł.
Zmieniłem adres zamieszkania i od 2 lat mieszkam na nowym ale dług wykupiła jakaś firma PROKURA założyła mi sprawe w Sądzie w Warszawie i teraz komornik z Warszawy pobiera mi z wynagrodzenia - problem polega na tym że ani Sąd ani Prokura ani Komornik nie pofatygował się zeby mnie poinformować . Dowiedziałem sie dopiero od mojej kadrowej ze jest takie zajecie kwota nie mała bo łącznie 528 zł, już jest spłacona ale czy owe instytucje muszą mnie informować o swoich działanich. Przy czym dodam że komornik szybko sie dowiedział gdzie pracuje ale gdzie mieszkam to już nie pofatygował sie .
czy moge jakąs skarge pisać ?

rapciuu1980 napisał:
problem polega na tym że ani Sąd ani Prokura ani Komornik nie pofatygował się zeby mnie poinformować .

Ekhm. A poinformowałeś swojego wierzyciela o zmianie adresu? Zapewne nie. Takie są tego konsekwencje.

Sprawa typowa. Nic w niej nadzwyczajnego. Prawdopodobnie cała korespondencja była kierowana na stary adres. Sprawdzenie, gdzie pracujesz nie jest trudne. Informacji udzieliły ZUS i US.
Skargę pisać możesz. Wątpię by była skuteczna.
Miej też trochę pretensji do siebie. Zlekceważyłeś niezapłaconą fakturę. Zmieniając adres nie poinformowałeś (poczty) pisemnie o zmianie adresu i przekierowywaniu korespondencji. Jak się chce to można.
Możesz iść do komornika Podać sygnaturę i sprawdzić akta...

ok może i trochę racji jest w tym ze zawaliłem ale teraz co mogę zrobić skoro mam podejrzenie że dług jest przedawniony minęło już 4 lata aj nie wiecej sąd wydał wyrok ja nie mogłem sie odwołać komornik już ściagnął całość ?
moge pisać wniosek o przywrócenie terminu odwołania ?

Możesz. Czy Sąd uzna wniosek za zasadny, czy odrzuci Tego nie wiem.
Próbuj.

Powrót