J
johans24
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Witam i proszę o radę co robić.
Dzisiaj mój pracodawca pokazał mi list o treści:
Zajęcie wynagrodzenia za pracę oraz wierzytelności zasiłku chorobowego i wezwanie do dokonywania potrąceń.
Na wniosek wierzyciela:
Prokura Niestandaryzowany Sekurytyzacyjny FIZ
... tu adres...
na podstawie tytułu wykonawczego:
Nakaz zapłaty w post. upominawczym /SR Lublin - Zachód
z dnia 29-02-2012r sygn akt (tu nr) zaopatrzony w klauzulę wykonalności z dnia 24-05-2012r
(tu moje dane)
celem zaspokojenia należności:
należność główna: 3975zł
odsetki do 04-10-2012 368zł
w przypadku zwłoki również dalsze odsetki(...) 1.53zł dziennie
koszty procesu 650zł
koszty zastępstwa w egzekucji 300zł
opłata egzekucyjna 399zł
opłaty stałe 267zł
wydatki gotówkowe 73zł
i dalej informacje ile do zajęcia i gdzie wpłacać...
I problem w tym, że ja nie mam pojęcia za co mam zapłacić ponad 6tys!
Przed wyjazdem za granicę w 2006 roku nie brałem pożyczek, kredytów, żadnych telefonów czy telewizji na abonament. Nie miałem żadnych długów ani niezakończonych umów. Wróciłem do polski w maju tego roku. Wynająłem mieszkanie w Białymstoku gdzie zamieszkałem z dzieckiem i żoną. Zacząłem pracować i tu taki kwiatek...
Poradźcie gdzie mam znaleźć informacje skąd to wszystko? Gdzie pisać/ dzwonić aby dowiedzieć się za co to? Jak odwołąć się.
Jest pouczenie , że mogę tą decyzję zaskarżyc do sądu rejonowego w Legnicy ( miejsce poprzedniego zameldowania) w terminie 7 dni od zawiadomienia strony za opłatą 100zł. Pismo rzekomo zostało wysłane 15 dni temu (data na dokumencie 4.10.2012).
To wszystko brzmi jak jakiś koszmarny żart.
A może udać sie do radcy? Możecie polecić kogoś z Białegostoku kto zajmie się wyjaśnieniem tego wszystkiego?
Dzisiaj mój pracodawca pokazał mi list o treści:
Zajęcie wynagrodzenia za pracę oraz wierzytelności zasiłku chorobowego i wezwanie do dokonywania potrąceń.
Na wniosek wierzyciela:
Prokura Niestandaryzowany Sekurytyzacyjny FIZ
... tu adres...
na podstawie tytułu wykonawczego:
Nakaz zapłaty w post. upominawczym /SR Lublin - Zachód
z dnia 29-02-2012r sygn akt (tu nr) zaopatrzony w klauzulę wykonalności z dnia 24-05-2012r
(tu moje dane)
celem zaspokojenia należności:
należność główna: 3975zł
odsetki do 04-10-2012 368zł
w przypadku zwłoki również dalsze odsetki(...) 1.53zł dziennie
koszty procesu 650zł
koszty zastępstwa w egzekucji 300zł
opłata egzekucyjna 399zł
opłaty stałe 267zł
wydatki gotówkowe 73zł
i dalej informacje ile do zajęcia i gdzie wpłacać...
I problem w tym, że ja nie mam pojęcia za co mam zapłacić ponad 6tys!
Przed wyjazdem za granicę w 2006 roku nie brałem pożyczek, kredytów, żadnych telefonów czy telewizji na abonament. Nie miałem żadnych długów ani niezakończonych umów. Wróciłem do polski w maju tego roku. Wynająłem mieszkanie w Białymstoku gdzie zamieszkałem z dzieckiem i żoną. Zacząłem pracować i tu taki kwiatek...
Poradźcie gdzie mam znaleźć informacje skąd to wszystko? Gdzie pisać/ dzwonić aby dowiedzieć się za co to? Jak odwołąć się.
Jest pouczenie , że mogę tą decyzję zaskarżyc do sądu rejonowego w Legnicy ( miejsce poprzedniego zameldowania) w terminie 7 dni od zawiadomienia strony za opłatą 100zł. Pismo rzekomo zostało wysłane 15 dni temu (data na dokumencie 4.10.2012).
To wszystko brzmi jak jakiś koszmarny żart.
A może udać sie do radcy? Możecie polecić kogoś z Białegostoku kto zajmie się wyjaśnieniem tego wszystkiego?