zajęcie wynagrodzenia

• Autor wątku Autor wątku bsk1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

bsk1

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Na jakiej podstawie komornik może zająć mi wynagrodzenie skoro nie dostałam ani jednego pisma o długu o windykacji nie mówiąc o sprawie i wyroku, o którym nie miałam pojęcia ?
dostałam jedynie informacje od pracodawcy że takie pismo do nich przyszło. Do mnie kompletnie nic.A przecież powinno bo na jakiej zasadzie mam sie odwołać ?

bsk1 napisał:
Na jakiej podstawie komornik może zająć mi wynagrodzenie
Na podstawie wniosku wierzyciela, który przedstawił mu nakaz zapłaty wraz z klauzulą wykonalności :cool:
Komornik niczego nie robi bezpodstawnie.
Mleko już się wylało - w tym momencie komornika już nie zatrzymasz.
Teraz skup się na wniosku o przywrócenie terminu i sprzeciwie od nakazu zapłaty.
Wskazówki jak postępować znajdziesz tu:

http://forumprawne.org/windykacja/1...resco-investments-s-r-l-czy-przedawniony.html

bsk1 napisał:
Na jakiej podstawie komornik może zająć mi wynagrodzenie skoro nie dostałam ani jednego pisma o długu o windykacji nie mówiąc o sprawie i wyroku, o którym nie miałam pojęcia ?
dostałam jedynie informacje od pracodawcy że takie pismo do nich przyszło. Do mnie kompletnie nic.A przecież powinno bo na jakiej zasadzie mam sie odwołać ?
Zmieniałaś może miejsce zamieszkania/zameldowania ?

tak, 2 razy łącznie z przemeldowaniem. Z tym że inna korespondencja przychodziła a w tej sprawie nic.
W obecnym miejscu zameldowania mieszkam już 3 lata...

Ostatnia edycja:
Przeczytaj watek, w poście 2 masz podany link. Czytaj ze zrozumieniem.Przywróć termin, wnieś sprzeciw.

Powrót