N
nomore
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 3
Witam, jestem w trakcie podpisywania umowy zlecenia b2b i dołączony do niej jest zakaz konkurencji. Znajduje się tam taki punkt:
Czy powyższy zapis zakazuje mi współpracy na zasadach b2b ze zleceniobiorcami firmy XYZ?
[EDIT]
Podaję sytuację o która mi chodzi:
Firma A wykonuje usługi dla firmy XYZ. Ja po rozwiązaniu umowy z firma XYZ chcę wykonywać usługi dla firmy A. Czy jest to możliwe?
3. W okresie obowiązywania niniejszej umowy oraz przez okres 2 lat po jej zakończeniu Zleceniobiorca nie będzie nakłaniał oraz nie będzie prowadził rekrutacji w celu zatrudnienia lub w celu prowadzenia jakiejkolwiek współpracy z pracownikami lub z innymi zleceniobiorcami XYZ oraz nie zatrudni na jakiejkolwiek podstawie oraz nie będzie udziałowcem, wspólnikiem, akcjonariuszem lub członkiem organu spółki, w której udziałowcem, wspólnikiem, akcjonariuszem lub członkiem organu będzie aktualny pracownik lub zleceniobiorca XYZ
Czy powyższy zapis zakazuje mi współpracy na zasadach b2b ze zleceniobiorcami firmy XYZ?
[EDIT]
Podaję sytuację o która mi chodzi:
Firma A wykonuje usługi dla firmy XYZ. Ja po rozwiązaniu umowy z firma XYZ chcę wykonywać usługi dla firmy A. Czy jest to możliwe?
Ostatnia edycja: