Zakaz wjazdu na teren czeskiej republiki

• Autor wątku Autor wątku tonymontana111
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

tonymontana111

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
WITAM!
W ROKU 1997 ZOSTAŁEM ZATRZYMANY I OSĄDZONY ZA KRADZIEŻ W CZESKIEJ REPUBLICE,PO ODBYCIU KARY ZOSTAŁEM DEPORTOWANY DO POLSKI Z tzw.MISIEM CZYLI DOŻYWOTNIM ZAKAZEM WJAZDU DO CZECH.
MOJE PYTANIE TO CZY ZAKAZ TEN PRZESTAŁ OBOWIĄZYWAĆ PO WEJŚCIU CZECH DO UNII EUROPEJSKIEJ?JEŻELI NIE TO GDZIE MOGĘ SIĘ TEGO DOWIEDZIEĆ? I CZY JEST MOŻLIWOŚĆ ZNIESIENIA TAKIEGO ZAKAZU JAK TAK TO GDZIE MÓGŁBYM PISAĆ O TAKIE ZNIESIENIE?
PROSZĘ O POMOC:help:

Zakazy wjazdu dla obywateli polskich, czyli figurowanie ich danych w
SIS (System Informacyjny Schengen) - popularnie nazywane "miskami" , z
dniem 1 maja 2004 r. przestaly obowiazywaæ. Osoby uprawnione do swobod-
nego przemieszczania siê (ob. UE) moga zostac zawrócone na granicy tylko wtedy, gdy
istnieja w zwiazku z zachowaniem tych osób, faktyczne i wystarczajaco powazne zagro-
zenia, naruszajace podstawowe interesy spoleczeñstwa (taka sytuacja dotyczyc moze
agresywnie zachowujacych siê pseudo-kibiców lub uzbrojonych manifestantów).

Witam jak wygląda mój wjazd do czech gdyż skaczyl mi się zakaz wjazdu ok 2 lata temy ale pozostala mi grzywna do zaplaty u celnej służbie czyli strazy granicznej ale dostałem pismo ze przeja to Urząd Skarbowy Polski i zabiera mi z podatku kase dla nich. Czy w takim przypadku ja mogę wjechać bespiecznie do Czech? Proszę o Pomoc Pozdrawiam

Wjechać na pewno możesz. Problem się zrobi jak zostaniesz przypadkowo skontrolowany i coś nieciekawego w ich systemie wyskoczy.

Wiem ze wjechać mogę ale chodzi mi wlasnie oto ze zakaz mi się skaczy ale czy mogą mnie zamknąć za tą grzywna?

Zależy kto Cie skonstroluje ale Polcji czy Straz Graniczna raczej nie mają dostępu do bazy danych Urzędu Skarbowego zresztą oni są od pilnowania bezpieczeństwa (fizycznie) a nie kasy państwa.

Problem będzie jeśli znowu Co wywiniesz, aresztuja Cię i w celu weryfikacji danych BYĆ MOŻE sprawdzą czy z czymś zalegasz. Poza tym skoro decyzja zapadła że US w Polsce sciaga z Ciebei kare także sprawa została zakończona

Powrót