Zakład karny Koronowo

• Autor wątku Autor wątku donata771
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Nie jest taki najgorszy... ZK jak ZK. Mój tam jest (oddział zamknięty). Mogę tylko powiedzieć że cięzko o przeniesienie na oddział półotwarty - bo taki tez tam jest. Na warunki bytowe tez nie powinien narzekać. Przepustki to tam marzenie... Jak chcesz wiedzieć coś więcej to pytaj. Pzdr

Dzieki,moj tez jest na zamknietym,dzisiaj mial transport,niby tylko 11 miesiecy,ale ciezko.a jak z rzeczami tzn.ubraniami bo jak byl do dzisiaj w AŚ w Toruniu to od 2 tygodni nie zdazyl dyr. podpisac mu talonu i jak z widzeniami?Pozdrawiam

chcialam sie jeszcze dowiedziec jak szybko bede sie mogla z nim zobaczyc i jak czesto moga dzwonic?

Widzenia są w soboty i niedzielę. Czasami się trochę czeka... niestety. Nie polecam jeździć zupełnie rano bo wtedy jest najwięcej osób. Regulaminowe są 2 widzenia w miesiącu. Telefon przysługuje raz na dwa dni bodajże 6 min ale w rzeczywistości dzwonią częściej i dłużej. Ubrania dostanie od nic hehe tzn takie w którym musi chodzić np. na widzenia. Na celi może miec swoje ale nie za dużo sztuk. O wszystko będzie musial pisac prośby. Wychowawca pewnie mu wszytko wytłumaczy. 11 mcy to nie jest długo. głowa do góry!!! PZDR

A swoją drogą może jest ktoś na forum, kto wie bądź spotkał się WPZ na pierwszej/drugiej wokandzie z oddzialu zamkniętego. Mi osobiście się wydaje, że najpierw powinno być przeniesienie na półotwarty ale co tam pomażyć mogę :)

Ostatnia edycja:
Dzieki,za info.czyli na widzenia dostaja mundurki niezle:)ale znalazlam polaczenie bezposrednie z torunia do koronowa pkp-tylko nie wiem jak daleko z dworca do ZK?tak 11 miesiecy to nie dlugo a jest zlozone zazalenie do sadu II instancji o nie danie mu SDE moze cos to da a jak nie to w marcu znow piszemy o dozor.musi sie odnalezc tam

Moj M wlasnie do mnie dzwonil ,byl 2 dni na oddziale zamknietym a dzisiaj przeniesli go na polotwarty,czy moze mi ktos napisac jakie tam ma przywileje itp.?bo dzwonic moze z tego co mowil caly czas jak tylko ma karte

mam jeszcze jedno pytanie czy ma ktos aktualny nr konta na ktory mozna wplacac pieniadze skazanemu bo moj podal mi ale inny niz ten ktory znalazlam na stronie ZK Koronowo

czy orientuje sie ktos jak w niedziele kursuja pks do Koronowa ,bo jutro sie tam wybieram a musze dojechac z Torunia

b-kulig napisał:
czy orientuje sie ktos

Informacja pks się orientuje. Ewentualnie internetowy rozkład jazdy.
Forum prawne, które służy do podawania jak kursują autobusy ....

bylam dzisiaj na widzeniu w ZK w Koronowie i jak chodzi o sam ZK to jestem milo zaskoczona moj M jest na polotwartym,nie czekalam nawet 10 minut na widzenie,kantyna wyposazona bardzo dobrze a SW mila ,nawet przedluzyli widzenie o kilka minut wszystkim ,sala ladna,malo ludzi wiec jestem zadowolona chociaz wolalabym eby byl juz w domu...

WoW jestem pod ogromnym wrażeniem!!! 2 dni i go przenieśli na półotwarty.
Mój tez się stara ale ciężko z tym. Ze wszystkim sa tam "na nie" choć dostaje wnioski nagrodowe, zero nagan... prawie pół wyroku za nim... jeżeli mogę zapytać to powiedz proszę jak to wyglądało. Twój wnioskował? czy sami go przenieśli? Szybko bardzo... Mojemu odmawiano argumentując, że jeszcze jest za krótko na oddziale, nie zdążyli go poznać (co kilka miesięcy zmieniają mu pawilon)itp. Generalnie napotykamy ciągle stereotypowe myślenie i uprzedzenia... :(

Mojego M przywiezli tam we wtorek tydzień temu,a w środę stawał na komisję i sami zmienili mu grupę bo jechał tam z AŚ z grupą R1 a w ZK dali mu R2na polotwarty,bo stwierdzili że to nie jest przestępstwo tylko wykroczenie-prowadzil kiedys rower pod wpływem i go złapali .myślę że po prostu miał szczęście:)

hej...orientuje się ktoś czy w zk koronowo są określone godziny wypuszczenia na wolność??

Tak, doba hotelowa kończy się z godziną 23:59. Jak później wypuszcza to można napisać skargę i domagać się odszkodowania za przetrzymanie.

Czy ktoś się może orientuje czy to prawda, że będzie zmiana dyrektora? Co się stało w Zk Koronowo?

Witam, pytanko czy na oddziale pólotwartym jest poczekalnia z toaletą, w ogóle jak wyglada widzenie od momentu przybycia na bramę.

:):)Jak moj byl na polotwartym w Koronowie bylo ok.jak chodzi o widzenie. ladna sala kantyna bardzo dobrze wyposazona,toaleta tez jest,SW nie czepia sie ,nie chodza ,jak chcesz wiedziec wiecej pisz na priv.pozdrawiam:)

Witam mam pytanko jak długo się czeka na widzenie na zamku zanim się dotrze na sale widzeń:-)?

Chyba pomyliłaś forum. To jest forum prawne i nie dotyczy widzeń na królewskich zamkach ....

Powrót