Zakład karny Koronowo

• Autor wątku Autor wątku donata771
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Paulcia - idziesz tak jak na zamknięty, mijasz bramę, którą się wchodzi do zamkniętego, poczekalnię i na końcu skręcasz w lewo, tak wiesz, za całym ogrodzeniem w lewo i tam będzie tabliczka z napisem "do sali widzeń oddziału półotwartego" czy coś w tym stylu no to już na pewno trafisz.

A jeśli chodzi o widzenia - zamknięty to R-1, półotwarty to R-2.
Na R-1 są 2 widzenia.
Na R-2 są 3 widzenia.

Wcześniej może Twój chłopak miał 3 widzenia, bo był np. w ZK dla młodocianych? Bo młodocianym przysługuje 1 dodatkowe widzenie - czyli jeśli był w ZK typu zamkniętego, ale dla młodocianych to miał nie 2 widzenia, ale 3.
Jest też inna opcja - dodatkowe widzenie można mieć również na dziecko do lat 15, nad którym sprawuje się stałą pieczę więc może miał 3 widzenia z któregoś z tych powodów?

Ostatnia edycja:
No właśnie on nie ma dziecka... W potulicach jak czekal na transport to powiedzieli mu ze tam ma 3 widzenia. Pozniej przewiezli go na ten zamkniety tam mi powiedzieli ze juz nie mam widzen bo bylam juz 2 razy a teraz go przeniesli na polotwarty i niby sa 3 widzenia bo kogos tam sie pytal... ja juz sama nie wiem bo chce jutro jechac i nie wiem czy na marne nie pojade... A jak to jest z recydywistami? mozna starac sie o przepustki? albo o wczesniejsze zwolnienie? bo on ma nowej kary 6mies ale musi jeszcze 3 mies odsiedziec za wczesniejsze warunkowe... Pisal juz o zamianie kary zeby najpierw odsiedziec te 3 mies a pozniej 6mies. Czy jest mozliwosc ze zawiesza mu te 6? bo pisal juz pismo i nadal brak odpowiedzo:(

paulcia018 napisał:
a teraz go przeniesli na polotwarty i niby sa 3 widzenia bo kogos tam sie pytal... ja juz sama nie wiem bo chce jutro jechac i nie wiem czy na marne nie pojade...(
Jeżeli ma R-2 czyli jest na półotwartym to na pewno ma 3 widzenia - to jest pewne na 100%.
Jeśli chodzi o przepustki, warunkowe zwolnienie itp. to musisz przejść Paulcia do innych wątków, bo tu tylko na temat Koronowa można prowadzić dyskusje.
http://forumprawne.org/wieziennictwo/619-przepustka-168.html
http://forumprawne.org/wieziennictwo/1097-warunkowe-zwolnienie-201.html
Jest tam opcja "przeszukaj ten temat" więc zanim zadasz pytanie to poczytaj trochę, bo odpowiedź na Twoje pytania już na forum jest.

hej, czy ktoś z Was wybiera sie moze tam w odwiedziny w najblizszym czasie? (najlepiej z Wawy)

Witam dziewczyny. Widzę że jesteście obeznane w temacie. Więc proszę was o pomoc. Mój narzeczony zostaje przeniesiony na zakład półotwarty i chciałbym się dowiedzieć wszystkiego jak tam dojść to mniej więcej wiem ale tez bym chciała szczegółowo..Tzn powiedzcie mi czy tam jak wyjdę w lewo to jest brama jakaś?? i wogole co potrzeba robić po kolei czy dawać jaka karteczkę czy dają numerki jak na zamkniętym itp? na jakaś tam poczekalnie się idzie czy coś??itp czy można wnieść ze sobą karty do automatu żeby podać? bo będę tam jechać pierwszy raz więc chciałam się zorientować i dowiedzieć wszystkiego!..i czy busy jeżdżą w niedziele tez?? chyba tak. Proszę o pomoc dziewczyny :) czekam na szybkie odpowiedzi :) :)

Ostatnia edycja:
Martusia - ja tam znam tylko zamek, ale jeśli chodzi o drogę do półotwartego to na pewno dojdziesz tam bez problemu, bo tak jak pisałam chyba gdzieś wcześniej - jak na końcu chodnika skręci się w lewo to jest tabliczka ze strzałką, na której jest napisane coś w stylu: "do sali widzeń oddziału półotwartego".
Poza tym myślę, że post Donatay na pierwszej stronie tego tematu dużo mówi więc zajrzyj do niego.
Busy/ autobusy oczywiście w niedzielę jeżdżą:
PKS w Bydgoszczy Sp. z o.o.
FR | bus
A jeśli chodzi o karty telefoniczne to podejrzewam, że będzie problem z wniesieniem więc lepiej wyślij pocztą/ podaj kod karty w liście lub po prostu kup kartę w kantynie.

Uwaga, zmiana godzin widzeń:

Dla skazanych odbywających karę w zakładzie typu zamkniętego:
soboty, niedziele godz. 8:00 - 15:30
dla skazanych odbywających karę w zakładzie typu półotwartego:
niedziele godz. 8:00 - 15:30

Akte nie wiesz może dlaczego? ja się akurat wybierałam... mój nic nie wspominał :(

Dzięki. Dobrze, że istnieje to forum bo bym się wybrała... :/ Na szczęście można jechać również w sobotę :)

czy jeśli odwiedzają dwie osoby osadzonego o róznych nazwiskach,to musza wypełniać 2 osobne karteczki Question i czy w poczekalni tej bliżej sali widzen jest toaleta dla odwiedzajacych?

1) Nie, nie trzeba wypełniać 2 osobnych wniosków. Można dane 2 osób wpisać na jeden.
2) Niestety toalet w drugiej poczekalni brak...
Pozdrawiam

mam pytanie,czy wie ktoś moze jak to jest z wpz,czy cieżko jest o to? Podobno sedzia jest dość "cięzki" i mało kto dostaje np. przepustki. jak to jest właśnie z wpz (chodzi mi bardziej o oddział zamkniety)

Proponuję przeczytać temat związany z wpz, bez sensu poruszać ponownie ten sam wątek.

Witam...jestem tu nowa i próbuje się trochę obeznać w temacie...mój facet od niecałych 2miesięcy siedzi na "zamku" w zk koronowo...za 3miesiące kończy mu się wyrok...wie ktoś może w jakich godzinach wypuszczają na wolność??? z góry dzięki za informacje...pozdrawiam

czy wie ktos jak najlepiej dojechac do ZK w Koronowie z Torunia oprocz samochodu

napiszcie mi jak jest w ZK w Koronowie na "zamku",bylam dzisiaj u mojego i lada dzien maja go tam przewiezc i mowi ze to najgorszy zaklad w Polsce

Powrót