Zakład Karny Łupków lub Moszczaniec- proszę o informacje

• Autor wątku Autor wątku cuks
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Witam mój narzeczony , został dzisiaj przewieziony do zk w Łupkowie. dostał wyrok 2 lata i 3 miesiące. Odbył 5 miesięcy kary w Areszcie Śledczym w Warszawie na Rakowieckiej. Moje pytanie brzmi: Czy może starać się o wokandę? Jestem w 6 miesiącu ciąży, obecnie przebywam w Domu Samotnej Matki , bo przez jego skazanie utraciliśmy mieszkanie. Nie mam żadnych środków do życia a moja rodzina nie chce mi pomóc. Czy mamy jakieś szanse? proszę o odpowiedź . Dodam że jest recydywistą.

mamutek109 napisał:
Czy może starać się o wokandę? (...) Czy mamy jakieś szanse?

Żadnych.
Zresztą nie wiem o co pytasz. I zmieniam odpowiedź - jego nazwisko może pojawić się na wokandzie sadowej. Wystarczy, że popełni kolejne przestępstwo i odbędzie się rozprawa.

A dlaczego o możliwość wcześniejszego opuszczenia zakładu karnego pytasz w temacie poświęconym jednostce, w której aktualnie przebywa? Masz nadzieję, że tam inne prawo obowiązuje?

Nie sądzę że tam obowiązuje inne prawo. Po prostu chciałam wiedzieć czy jak ja jestem w ciąży bez środków do życia to czy wogóle mamy jakieś szansę o wokandę. Nie pytam ze względu na to że akurat się zlożyło że jest w Łupkowie. Dla ścisłości chcemy się starać o wokandę na warunkowe.

mamutek109 napisał:
Dla ścisłości chcemy się starać o wokandę na warunkowe.

Fakt bycia w ciąży spowodowanej przez skazanego nie jest przesłanką do udzielenia warunkowego przedterminowego zwolnienia sprawcy ciąży.

Kochani piszecie ze dojazd do zk lupkow jest koszmarny i graniczy z cudem ...macie na mysli dojazd samochem ?? Wybieram sie tam w najblizszym czasie i chcialabym wiedziec czy nawet samochodem bedzie ciezko ?? Bo gdy patrzylam na gps to mimo tego ze jak dla mnie jest daleko to dojade do zk Z gory dziekuje za odpowiedz

Dojazd Samochodem nawet spoko dojedziesz pod sam zakład,gorzej autobusem bo chyba w ciągu dnia kursuje 3 razy i nie podjedziesz pod samo wiezienie tylko kawałek musisz isc ... ale dla chcącego nic trudnego ;) Pozdrawiam

Witam. Czy ktoś ma jakieś info na temat ZK Łupków jak teraz wygląda sytuacja z warunkowym przedterminowym zwolnieniem?

Monika R napisał:
z tego co pamiętam to moj mówił ze własnie w z.k Łupków jest łatwo o wokande ale ze podobno dojazd jest koszmarny

Hej wiesz jak aktualnie wygląda sytuacja w ZK Łupków? Jak z wokandami?

Powrót