ZAKŁAD KARNY NYSA

• Autor wątku Autor wątku myszuś
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

myszuś

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
11
czy ktoś może udziuelić mi onfo o tym ZK. za kazda informacje będę wdzięczna.

Myszuś, wpisz w wyszkiwarkę "nysa", "nysie" - zaznacz "Szukaj któregokolwiek z wyrazów" i znajdziesz trochę informacji o Nysie, bo oczywiście są porozrzucane po całym forum. Na pewno niedługo ktoś wypowie się w tym temacie, ewentualne pytania co do tego ZK też zadawaj w tym temacie :ok:
Możesz też zajrzeć na stronę http://www.sw.gov.pl/index.php/jednostki/9/383 . Całkiem sporo informacji :ok:

wiem to juz czytałam, ale liczyłam na jakies wiadomości z pierwszej reki..ktoś kto tam był...i zna ZK od srodka... ehh

myszuś mój był tam krótko więc byłam u niego tylko raz ale z tego co pamiętam widzenia są od środy do soboty (możesz przyjechać w tych dniach) godziny można połączyć bez problemu nawet 3 godziny można być na raz, wtedy co ja byłam to strażnicy bardzo mili pozwolili mi wnieść trochę rzeczy bez żadnego talonu. Na widzenie czekałam jakieś 30 minut więc nie tak długo ale podobno najwięcej jest osób w soboty.
Pozdro

myszus :) ja ci pomoge..moj tam jest :)
ZK ogolnie wydaje sie byc w porzadku ...jedyne do czego mozan sie doczepic do wychowawcy ale nie na kazdym oddziale
jesli chodzi o widzenia sa one od srody do soboty z tym ze w sobote tylko godzinka jesli skazany chce miec dluzsze widzenie musi pisac prosbe do wychowawcy..w normalne dni wchodzac na sale widzen mowi tylko ile godzin bierze.mozna wnosic na widzenia gazety i plyty dvd (5 sztuk.)...
...nie wiem co by cie jeszcze interesowalo....

tzn myslimy o szkole choc mój M uparł sie na Strzelce Opolskie choć mial zatargi z grypującymi...czeka az oni pokonczą szkołę...ehh ja jednak bylabym za Nysą.
czy są tam widzenia małżeńskie??
jak jest z paczkami?? w Strzelcach tak naprawde wiele nie wolno :/ :/ praiwe nic wlozyc do tej paczki :[ pfff
czy latwo dostal nagrody??
wszystko mnie interesuje najlepiej z pierwszej reki info. dziekuje :)

hej..:)
widzen malzenskich nie ma..gdyz nie ma tam sali na intymne..ale za to sa bezdozorowe :)
z paczkami nie ma problemu..nie musi miec 5 kg.wystarczy zeby wszystko zmiescilo sie w jedna reklamowke :)
mozna wkladac do paczki prawie wszystko oprocz sypkich prouktow typu kawa ,cukier,...raz produktow mlecznych typu jogurt...
jesli chodzi o nagrody mozna je dostac bez problemu...jesli zalezy ci na dodatkowej godzinie trzeba sie o nia starac ze 2 tygodnie wczesniej bo mniej wiecej tyle trwa zaakceptowanie go prze wychowawce

Posty dotyczące listów przeniosłam do LISTÓW ARESZTOWANEGO - M.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Można prosić więcej informacji o Z.K Strzelce Opolskie ,dokładnie chodzi mi o szkołę w tym zakładzie,mój też się na nią uparł.Chciałabym się czegoś dowiedzieć.

Z góry dziękuje :)

nysa

witam ogolne warunki w nysie jak i na polotwartym i zakmnietym sa okej. spedzilem troche czasu na polotwartym i zamknietym i jedyna wady calej puchy to wychowawcy ale problem kazdego pudla :) jezeli ktos ma jeszcze jakies pytania to pisac:) pozdrawiam

Re: Zakład karny nysa

...a jak jest w Nysie z:
- częstotliwością wykonywania telefonów,
- z szansą na otrzymanie pracy,
- z szansą na przepustki i warunkowe?
Interesują mnie powyższe kwestie w kontekście przebywania na oddziale zamkniętym.
Jak przebiegają wizyty u wychowawców?
Proszę o jak najwięcej informacji, w miarę możliwości :)
pozdrawiam.

Ostatnia edycja:

a jak jest ze szkoła?? czy jest dużo grypsujących?
ilu osobowe są cele?
czy jest ciepła woda ?
interesuje mnie wszystko !bede wdzieczna za wszelkie odpowiedzi.

Myszuś, jadę jutro na widzenie i mam nadzieję,ze dowiem sie więcej. Zabieram paczkę ze środkami czystości, kosmetykami, długopisami, w ciemno licząc się z tym,że moze wszystko przywioze z powrotem.
Znam już odpowiedzi na niektóre swoje pytania- telefony - 1 na 5 dni, cele-mój jest w 10-oosobowej... o resztę spróbuję jutro wypytać :)

Witam
LEKZU bardzo prosze o wiecej szczegółów o zk w Nysie.Chodzi mi o oddział zamkniety lub otwarty dla skazanego poraz pierwszy za rozbój.Dostał 2lata i 6m-cy przyczym 8 m-cy juz ma zaliczone w poczet kary (odsiedział w Aś).Czy jest szansa na wyjście po odsiedzeniu połowy wyroku.Jak to wygląda na wokandzie.

bardzo prosze o wiecej szczegółów z zk w Nysie...

To prosze piszcie co wiecie o Nysie.Bede wdzięczny za jakiekolwiek informacje.

Ninkabb, wystarczy, że wyślesz jednego posta. Trochę więcej cierpliwości. Jak ktoś będzie coś wiedział, to napisze.

Ja juz wysłałam kilka postów i cisza:roll:Naprawdę nie ma nikogo kto miałby jakieś informacje o zk w Nysie?:confused::roll:

witam a co cię interesuję na temat Nysy od mojego znajomy tam siedzi no i nie narzeka na przepustki wychodzi co dwa tygodnie teraz w kwietniu staję na wokandę no i ponoć jest tam łatwo na wokandzie

witam. bylem tam prawie 4 lata z tego 3 na zamku. jest ogolnie ok jak na wiezienie podobnie jak poprzednik moge powiedzic ze wychowawcy to jedna wielka katasrofa i kierownik ochrony strasznie uciazliwy. z wokandami to jest tak ze zalezy kto za co siedzi ile siedzi ale jak nie szuka dymow to moze liczyc na dosc szybka wokande. jest tez szkola ale znowu nie puszcza z wokandy puki delikfent nie skonczy szkoly. jak sa jakies jeszcze pytania to chetnie odpowiem

Powrót