ZAKŁAD KARNY NYSA

• Autor wątku Autor wątku myszuś
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Re: Zakład karny nysa

Rozmawialam z moim P i powiedzial, ze jemu tez to proponowali. Masakra. Żerują na tym, ze czlowiek teskni za domem. Rozmawialam z wychowawca i szczerze to mnie nie pocieszyl. Jesli chodzi o przepustki to tlumaczyl sie tak, ze gdyby moj P mial wczesniej komisje to poszedlby od razy, ale ze ma komisje dopiero w czerwcu to ma pecha. A i nie ma szans na wyjscie na pierwszej wokandzie, na drugiej dostanie poparcie dyrektora (ale nie wystapienie), tazke tez nie wiadomo czy wyjdzie na drugiej... Kurcze to po co mowia, ze za dobre sprawowanie mozna wyjsc po polowie kary...

monika_1984 napisał:
hej..:)

jesli chodzi o nagrody mozna je dostac bez problemu...jesli zalezy ci na dodatkowej godzinie trzeba sie o nia starac ze 2 tygodnie wczesniej bo mniej wiecej tyle trwa zaakceptowanie go prze wychowawce

Nagrody dostaje się, jesli się na nie zasłuzy, więc nie do końca bez problemu. Bzdurą jest, że nagrody akceptuje wychowawca. Wychowawca wypisuje wniosek o udzielenie nagrody, a to, czy ją dostanie skazany, czy nie- zależy od dyrektora. Wychowawca tylko proponuje. Dyrektor podejmuje decyzję.

Ponadto nie piszcie bzdur, że PRZEPUSTKI PRZYSŁUGUJĄ PO 1/4 KARY! Termin, od którego skazanemu przysługują przepustki oblicza się na podstawie terminu nabycia przez niego uprawnień do warunkowego przedterminowego zwolnienia.

Nikt także nie mówi, że za dobre sprawowanie można wyjść po połowie kary. Radzę zapoznać się z KKW, a nie zaśmiecać forum informacjami wyjętymi z rękawa.

Ostatnia edycja:
RE: Zakład karny nysa

Bandzior piszesz cytuje..Ponadto nie piszcie bzdur, że PRZEPUSTKI PRZYSŁUGUJĄ PO 1/4 KARY! Termin, od którego skazanemu przysługują przepustki oblicza się na podstawie terminu nabycia przez niego uprawnień do warunkowego przedterminowego zwolnienia

a mozesz napisac jak to ie oblicza albo mi obliczyc M ma 3,5 moze sie starac po połowie kary...

Ostatnia edycja:

miszka1988 napisał:
a mozesz napisac jak to ie oblicza albo mi obliczyc M ma 3,5 moze sie starac po połowie kary...

Oblicza się tak samo, jak wobec skazanych odbywających w innych zakładach karnych.
Jest temat o przepustkach to sobie poczytaj - skoro lektura kodeksu karnego wykonawczego jest niemożliwa.

Nie będę pisać, jak to się oblicza, ani tym bardziej obliczać, bo do tego potrzebne są jeszcze inne dane, których się nie udostępnia na tego typu forum.

Mój facet już ma odsiadke za sobą. Nie narzekał. Pracował społecznie dostawał kwity nagrodowe. Ale o przepustce nie było mowy. Z tym jest tam ciężko

Wanda napisał:
dzwonić można codziennie, po kilka razy. warunek- dana rozmowa nie może trwać dłuzej niż 15 minut. tyle wiem :) pozdrawiam

czy to prawda ?? Mój R został tam przeniesiony w piątek, ale dopiero dzisiaj zadzwonił;/

Witam, czy ma ktoś aktualne informację dotyczące ZK w Nysie ? Co ile dni skazany może wykonać telefon? jak wygląda edukacja w tym ZK ? Czy edukacja pomaga skazanemu na warunkowe przedterminowe wyjście? lub zmianę podgrupy?
Pozdrawiam

oleska75 napisał:
Witam, czy ma ktoś aktualne informację dotyczące ZK w Nysie ? Co ile dni skazany może wykonać telefon? jak wygląda edukacja w tym ZK ? Czy edukacja pomaga skazanemu na warunkowe przedterminowe wyjście? lub zmianę podgrupy?
Pozdrawiam

-- > Mam przyjaciela który teraz odsiaduje tam wyrok tylko na zamku .. Do mnie dzwoni co 4 dni chociaż wcześniej mógł nawet co 3. Chodzi tam do szkoły z tego co z nim rozmawiam na widzeniu to całkiem spoko 1 dzień w tygodniu maja praktyki. Można wsumie powiedzieć że niczym się ta szkoła nie różni od normalnych szkół na wolności !! Co do przed terminowego wyjścia na pewno pomaga to ze uczęszczasz do szkoły i coś robisz w dobrym kierunku ale przedterminowe wyjście dotyczy każdego wieznia indywidualnie zależy za co odsiaduje wyrok ale na pewno patrzą na niego inaczej jak widzą ze skończył szkołę ..

ocb 19 dziękuję za cenne dla mnie informacje ;)

Nie ma zaaa co ? A czy twój też chodzi do szkoly w tym ZK?

Witam czy jest ktoś na forum kto dojezdza z Warszawy ZK Nysa?

ocb 19 - dopiero składamy wniosek i papiery i czekamy na dycyzje o przyjęciu do szkoły

Czy macie może informację czy w ZK jest boisko, siłownia? co ile dni teraz telefonu są? ile widzeń przysługuje na miesiąc(2)? 2*1 h?

Pozdrawiam

Mój tam jest miesiąc :( ale nie jest tak zle może dzwonic kiedy chce
:D

Witam wszystkich, moj mąż jest tam od ponad roku podgrupa P1 może dzwonić co 3 dni, ale że zgłosil sie do programu i jako nagroda może dodatkowo wykonać telefon z tym że musi w tym celu napisać podanie. Jeżeli chodzi o widzenia ja jeżdze tam raz miesiącu i jest to 3h(1h nagroda) z tego co wiem chetniej zgadzają sie na dłuższe widzenia w tygodniu niż w weekendy( duzo odwiedzin). Jeżeli chodzi o paczki to ja osobiście wysylam poczta i zawsze jest wiecej niz 5kg nawet 6kg nidgy nie cofneli, za to na bramie przy Tobie bedą ważyc i odejmować tak aby było równe 5kg. Tak wiec chyba leoiej pocztą wysyłać. Pozdrawiam

Czesc wam wszystkim ... Mam pytanie nie wiecie może jak tam jest z dozorem elektronicznym ?

Hej. Wie ktoś może czy cieżko jest w zakladzie zamknietym wyjść przed koncem wyroku?

a moglbys podzielic sie swoja wiedza?

Witam wszystkich,czy ktos w zk ma dobre kontakty,mojego partnera zatrzymali i tam zostal osadzony,chcialabym sie czegos wiecej dowiedziec,bo w tej chwili nie mam zadnego z nim kontaktu,takze prosze o pomoc,z tego co sie dowiedzialam ma byc przewieziony dalej,ile sie czeka na przewiezienie docelowo,moze ktos cos wie wiecej na ten temat,dzieki za kazda odpowiedz

Ostatnia edycja:
Powrót