ZAKŁAD KARNY NYSA

• Autor wątku Autor wątku myszuś
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Re: Zakład karny nysa

Sa jakies ograniczenia w zk do pisania listow, zakupu znaczkow? Jak to jest w nysie z przekazaniem kart do dzwonienia wiezniowi?

Nie ma ograniczeń co do listow i zakupu znaczków. Karty do dzwonienia możesz kupic na widzeniu w kantynie ile chcesz i tak samo w liście. Widzenia są od środy do piątku i w niedziele oraz wszystkie swięta.

A pieniadze wiezniowi mozna wyslac na konto I czesc idzie na zelazna kase? A jak tam jest z warunkowym zwolnieniem czesto wystepujr zaklad o nie? Co robic by przyznawali nagrody?

Wykonywac jakies dodatkowe prace? A jak jest z praca w zk nysa? Jak ktos ma krotki wyrok np rok to ma duze szanse na prace czy tak jak w innych zk wieksze szanse maja osoby z wiekszymi wyrokami?

witam ponownie. czy jak bede chciala przyjechac na widzenie to musze stawic sie rano o 7mej? jest mozliwosc porozmawiania z wychowawca tego samego dnia co widzenie? czy zeby miec bezdozorowe widzenie trzeba byc juz dluzszy czas w zk czy mozna juz po miesiacu pisac? i czy jak osadzony ma do wykorzystania np 2 godziny w miesiacu to czy mozna przyjsc dajmy na to 1szego i na nastepny dzien?

RE: Zakład karny nysa

caroline.m napisał:
czy mozna przyjsc dajmy na to 1szego i na nastepny dzien?

Jeżeli regulamin odbywania widzeń w danej jednostce nie stoi na przeszkodzie to można.

pytam ludzi ktorzy tam bywaja lub bywali czy nie ma z tym problemu aby przyjsc na widzenie ejdnego dnia i nastepnego od arzu tez bo ja meiszkam za granica i pasowaloby mi takie cos wiec prosze drogi frogu nie pisac mi takich bezsensownych odpowiedzi bo nie wnosza one nic na forum a wrecz sa wnerwiajace i bezsensowne ...

RE: Zakład karny nysa

caroline.m napisał:

Forgu. Nie frogu.

caroline.m napisał:
nie pisac mi takich bezsensownych odpowiedzi

Jest bardzo sensowna. A że jej nie zrozumiałaś to spróbuję inaczej. Jeżeli widzenia dla konkretnego osadzonego (jego status prawny, podgrupa a może też literka w alfabecie) są dozwolone na przykład w poniedziałki, wtorki, środy i czwartki to bez problemu możesz przyjść w poniedziałek i we wtorek.
A zasady udzielania widzeń można znaleźć na stronie www jednostki.

i niestety pan sie myli bo widzenie jest jedno na tydzien...

Takie zasady w wiezieniu... jedno do wykorzystania na tydzien czy to zwukle czy laczone..

caroline.m napisał:
Takie zasady w wiezieniu... jedno do wykorzystania na tydzien czy to zwukle czy laczone..

To dlaczego piszesz, że się mylę, skoro wcześniej napisałem to:

forg napisał:
Jeżeli regulamin odbywania widzeń w danej jednostce nie stoi na przeszkodzie.

Witam, czy ma ktos moze jakies aktualne informacje z tego ZK???

a co Cię interesuje? Ostatnio sporo tam remontowali :D

Interesuje mnie doslownie wszystko... ;) w jakich warunkach mieszkaja osadzeni, chodzi mi narazie o "zamek" jak z paczkami: co przechodzi a co nie itp. czy latwo o dodatkowe widzenia?

Jest tam jak u mamy :) Przechodzi wszystko co jest zgodne z regulaminem.
A nie łatwiej byłoby zadzwonić i dopytać o szczegóły ? (77) 433-24-71

Witam, czy jest tu ktoś jeszcze kto ma kogoś w tym zakładzie z grupą P2?
Pozdrawiam:)

Mój M. był tam przez 3 m-ce z grupa P2 niedawno

Powrót