Zaklad karny Stargard Szczecinski

• Autor wątku Autor wątku bluebell
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

bluebell

Użytkownik
Odpowiedzi
82
Czy ma ktos jakies informacje na temat zakladu w Stargardzie Szczecinskim,w szczegolnosci chodzi mi o polotworek?

Jak jest z wysylaniem ksiazek ?Moge wyslac ksiazki poczta?
Jaka jest atmosfera(wiem ze swietych nie ma w ZK,czytalam ze np w Goleniowie nie jest ciekawie i tak tez bylo rzucali sie juz w pierwszym dniu)Dlatego zastanawiam sie co sie mowi o Stargardzie choc mam nadzieje ze troche inni ludzie bo to polotworek?
Jak jest z praca,czy sa jakies szanse zeby dostac?
Czy organizuja jekies kursy doszkalajace?

Ostatnia edycja:
Można książki wysłać pocztą z tego co wiem.Atmosfera chyba raczej nie jest za ciekawa z czego zdążyłam już się zorientować.Pracę można dostać i kursy też są organizowane,szkoła tez jest.

Kaaja bardzo dziekuje ,szkola niestety to chyba odpada bo ma srednie to pewnie mu nie pozwola.Ale i tak to lepsze niz nic.Ajuz tez sie dowiedzialam ze silownia jest 5 dni w tyg.
A jeszcze mam takie pytanie,w zasadzie jeszcze wczesnie ale tak na przyszlosc,moze orintujesz sie jak z przepustkami tam wyglada?

Przepustki (po 1/4 kary)jak zasłuży nawet może dostać co drugi tydzień po 30 godzin a po pięciu wyjściach na 30 godz należy sie wielodniówka.Najpierw oczywiście trzeba iść na rozmowę z wychowawcą.

blubell (wysłałam ci prywatną wiadomość, ale chyba nie doszła), mój jest tam od wczoraj i z tego co wiem warunki są o niebo lepsze od tych co był ostatnio(był w a.s łódź), mój mówi , (jak narazie żeby nie zapeszać), ludzie są wpożadku, mój F jest w celi z młodymi kumatymi chłopakiami, żadnych gitów. jest na P2, siedzi sobie na dworze, cele na noc namykają. też wspominał o siłowni. dziś wysłałam list, zobaczymy jak będzie z listami. No i wkońcu może dzwonić kiedy chce!wszystko niby ok, ale przetransportowali mi go 600 km:rolleyes:.

Hej Gorzata twoja wiadomosc doszla probowalam odpisac ale cos dzieje sie z moja strona mailowa -sprobuje pozniej i dzieki za wiadomosci.Ja dzis sie dowiedzialam ze tam nie ma widzen intymnych(buuuu).No nic jakos trzeba dac rade.Moj juz dostal list i szedl normalnie wiec chyba jest ok.Szkoda ze masz tak daleko,wspolczuje bo to naprawde wielki kawal drogi.

O ktorej godzinie najlepiej byc w dniu widzenia zeby za dlugo nie czekac na widzenie.Moja mama bedzie z moja 5-letnia corka i nie chcialabym zeby za dlugo to wszystko trwalo?Czy jest roznica czy to niedziela czy sobota?Czy w jakims dniu jest wiecej ludzi a w innym mniej?

Witaj
Moim zdaniem najlepiej 12-13 z doświadczenia wiem że wtedy jest mniej już ludzi i krócej się czeka.Czy sobota czy niedziela to chyba bez znaczenia.

Dzieki Kaaja to mowisz ze wystarczy bo ktos mi mowil zeby byc z rana tak 8,dlatego sie pytalam.Ale dobrze ze pozniej jest ok.

Na początku też jeździłam rano a tam były już tłumy.Sama mogłam sobie stać,ale jak jechałam z synkiem to później i przeważnie długo nie czekałam.A zdarzało się że rano jak byłam to stałam pod bramą 2,5h.Ale to tez zależy od strażników.

To powiem im zeby nie jechaly tak rano,ty juz bylas to wiesz lepiej.Wlasnie o to chodzi ze z dzieckiem to inaczej.Dzieki bardzo.

Nie ma za co.Powinno coś być tam z myślą o dzieciach,ale niestety nie ma.

Do ktorej jest rejestracja bo na stronie zakladu nic na ten temat nie ma?

hej. Czy może ktoś słyszał jak jest z wokandami w stargardzie?często wypuszczają na warunkowe? jak to statystycznie wygląda?

hej z tego co słyszałam to nie jest najlepiej z wokandami w stargardzie,mój jutro ma komisje przed wokandową i chociaż mówią że z pierwszej wokandy ciężko wyjść to mam nadzieje że tak nie będzie

no mój ma komisje za 2 tygodnie(sam mu wychowawca powiedział, i jeszcze to ,że czuje ,że nie długo posiedzi), bo wyrok 6 miesięcy, w zasadzie za niewinność. ale mnie tym nie pocieszyłaś. :(

Mojemu też wychowawca powiedział że pewnie wyjdzie już do rodziny(dzisiaj sie okaze czy dostanie poparcie z ZK)wszyscy mi wbijają do głowy co byli w stargardzie żebym się nie łudziła,ale ja i tak mam nadzieje że wróci do nas z pierwszej wokandy.

Powrót