Zakład Karny w Cieszynie

• Autor wątku Autor wątku Guest
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Barbie mój M .... nie jest do dyspozycji Sądu , Prokuratury z Cieszyna i Jastrzębia Zdroju a zostal tam przewieziony w trakcie starania się o przerwę do czasu ustania przeszkody

Faktem jest że jest recydywistą z tym że nie mial ustalonej jeszcze grupy skierowali go do katowic tz pani psycholog wystąpila z takim wnioskiem a ostatnio jak bylam w Katowicach nic nie slyszalam na temat tego żeby dali mu już grupę tylko stawal na komisję robili mu badania i nic po za tym.P psycholog chciala dla niego grupę R-2/p i co się nagle stalo że po miesiącu go przewieźli tak daleko do Cieszyna nie wiadomo:(

Wiadomo, wiadomo. Został skalasyfikowany i pojechał do właściwego dla jego podgrupy zk i to cała filozofia. Ta dyspozycja Sądu i Prokuratury dotyczy oddziału aresztu, który również jest w Cieszynie.

Recedes dzięki za nie pocieszającą odpowiedz będę wiedziala jutro czy ma taką grupe czy nie....... ciekawostką jest to że inni recydywiści przebywają w Sosnowcu w AŚ dwa lata akurat jednemu skończyl się wyrok w kwietniu i wyszedl...... niektórzy maja szczęście o ile można to tak nazwać

To jest tak, że niektórzy recydywiści mają od lat "swoje drugie domy" , stałe etaty etc. i tych się nie wywozi bo są rozpoznani i potrzebni :). Nie chciałbym być źle zrozumiany. Chodzi o kucharzy, elektryków, spawaczy, sprzątających i innch fuchmistrzów, którzy w każdej jednostce (w aresztach też) są potrzebni.

Rozumię Recedes nie wiem czy takim ludzia wspólczuć ?!

Widzisz tak to jest mój M..... z tego co mi opowiadal kiedyś w latach 1998 byl kucharzem w Wojkowicach a teraz nie dają mu pracy podobno ze względu na jego stan zdrowia
Dziś znowu nici z widzenia ......... nie przeslali dodatkowego widzenia z Katowic do Cieszyna i nie wpuszczą i koniec a taki kawal drogi się jechalo:(

iskierko bo to jest tak ...
jak sie marudzi i mówi że tu strzyka a tam boli to za cholere sie pracy w ZK nie dostanie ...

Badania przez lekarza z medycyny pracy w moim przypadku wyglądały tak:
wszedłem ...
"oooo taki duży facet to musi być zdrowy"
ciap pieczątką ...

po badaniu ;p

Witajcie. Chciałabym się dowiedzieć jak wyglądają widzenia w Z.K w Cieszynie oraz Jesili skazany kończy wyrok zaraz po Świętach Bożego Narodzenia to czy może zakończyć wyrok cztery dni prędzej i być w domu na Święta.

Witam. Mam pytanie odnośnie osób przebywających w zakładzie karnym w cieszynie. Potrzebował bym wiedzieć za co się tam przesiaduje czy ktoś kto tam przebywał zna kogoś z okolic Żywca??

Witam wszystkich.jestem tu nowa.mój przyjaciel odsiadywał wyrok w płocku ale na moją i jego prośbę został pod koniec sierpnia przeniesiony do z.k w cieszynie.ponieważ z z.k płock do mojego miejsca zamieszkania była za duża odległość aby móc go odwiedzić .moje pytanie jest takie że nie wiem kiedy go mogę odwiedzić .na jakiej grupie on jest jeśli zostało mu nie wiele do końca wyroku.jakie są widzenia w cieszynie .wysłałam do niego dwa listy ale nie mam odpowiedzi .wysłałam kartę telefoniczną aby zadzwonił ale bez rezultatu.pytanie jak w z.k cieszyn jest z dzwonieniem do bliskich osób.

Luki 82.Cytuje ;Mam pytanie odnośnie osób przebywających w zakładach karnych w Cieszynie.Potrzebował bym wiedzieć za co się tam przesiaduje.Myślę że przesiadują tam osoby za między innymi naruszenie prawa polskiego.Po co są w Polsce Zakłady Karne jak myślisz .

Droga Elu23456 no właśnie nie za bardzo wiem czym się*różni zakład karny od więzienia czy to jest to samo czy może coś innego. Wiem ze to gupio brzmi ale ja nie wiem za co się*tam przesiaduje, czy za jakieś cięzkie wyroki typu zabójstow czy może za kradież nie wiem dlatego pytam was o to.

Luki 82 Z. K od więzienia różni się tylko chyba pisownią .Różnica jest jedynie między A. S od Z. K.W Z.K są tam osadzeni z wyrokami .Wyroki są różne i za różne przewinienia .Są również osadzeni tak zwani skazani recydywiści .Poczytaj sobie forum.Są z w Z. K. z dużymi wyrokami i z małymi a który Z .K Ci interesuje.

czy siedzi się tam za kradzieże czy za zabójstwa czy może za jedno i drugie??

Luki 82wZK siedzi się między innymi za kradzież a z zabójstwem to różnie bywa być może zależy to od wielu rzeczy .Najczęściej w tym ZK o który Ci chodzi przebywają osadzeni recydywiści co jest na forum napisane .

dzień dobry.

Jestem świeżutką załamaną dziewczyną. Mój chłopak od pięciu dni jest na sankcji 3 miesięcznej. Zostanie tam do sprawy, a znając życie sprawa się przedłuży to pewnie z pół roku minie zanim będzie sprawa.

Mam kilka pytań: Mój chłopak nigdy nie był karany, czy będzie miał styczność z osobami które były karane ? Czy to że nie miał nigdy zawiasów ani nic z tych rzeczy sąd weźmie pod uwagę na sprawie ? Czy tam w więzieniu panuje chaos i takie warunku jak w niektórych w polsce ? i jeszcze Chodzi mi mniej więcej o te całe "schylanie sie po mydło" ?

Od wielu osób słyszałam, że jest tam wiele kultury jak na sankcji tak i w więzieniu.

Mam milion pytań do was, do osób które tam były, do osób które maja tam kogoś bliskiego :(.

apropo, jak muszę zaadresować kopertę jeśli chcę wysłać list do mojego gdy siedzi na sankcji w cieszynie ?

hej wiesz co powiem ci tak że ja do kolegi normalnie pisze lis jak siedzi na sankcji imie nazwisko adres i tyle nic nie dopisuje ani nic i normalnie dochodzi

Powrót