ZAKŁAD KARNY w GRUDZIĄDZU nr.2

• Autor wątku Autor wątku rejestracja123
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
rejestracja123

rejestracja123

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
22
Hej.Nie wiem czy w dobrym miejscu zamieszczam ten post,ale byłam na kilku w tym temacie,ale nic szczególnego nie odnalazłam.Więc moze przejdę do meritum sprawy,a mianowicie chodzi mi o Zakład Karny w Grudziądzu nr.2.
Mój'' D.'' w czerwcu tam będzie i trafia tam ze względu na terapię alkoholową.Chciałam się dowiedzieć (jeśli tylko cos wiecie oczywiście):) Jak tam jest ? Jeśli będzie tam terapia to jak będą wyglądały widzenia,czy będą jakieś limity bo słyszałam,że jest inaczej niż normalnie.? Czy ja będę mogła rozmawiać że tak powiem z ''terapeutami'' ?? Ciekawi mnie to,ponieważ to nowe miejsce i byłabym wdzięczna za jakieś podpowiedzi :confused:.Z góry dziękuje i pozdrawiam wszystkich.

Tez jestem zainteresowana tym zakladem karnym, ale jakos malo jest odpowiadajacych! Chcialabym znac relacje miedzy osadzonymi...doczytalam sie na forum ze jest tutaj grono osob konkretnie zainteresowanych, wiec powiedzcie mi co czeka mojego brata za to ze pobil mame na smierc? teraz jest w areszcie ... jak dlugo trzeba czekac do sprawy o wyrok..czy prokurator moze w nieskonczonosc przedluzac areszt? ma od2 do 12 ale kiedy mozna oczekiwac wyroku? A moze ktos wie jak w takim wypadku wyglada zycie za kratami? Jaki stosunek maja inni osadzeni do takiej zbrodni? czy mowi sie za co sie siedzi?( oprocz niewinnosci) jestem swieza wiec zadaje glupie pytania!!!sorry!!!ale bardzo prosze o odp.

calliope007 napisał:
wiec powiedzcie mi co czeka mojego brata za to ze pobil mame na smierc? teraz jest w areszcie ... jak dlugo trzeba czekac do sprawy o wyrok..czy prokurator moze w nieskonczonosc przedluzac areszt? ma od2 do 12 ale kiedy mozna oczekiwac wyroku? A moze ktos wie jak w takim wypadku wyglada zycie za kratami? Jaki stosunek maja inni osadzeni do takiej zbrodni? czy mowi sie za co sie siedzi?( oprocz niewinnosci) jestem swieza wiec zadaje glupie pytania!!!sorry!!!ale bardzo prosze o odp.

Wszystkie te powyższe pytania nie dotyczą totalnie tego konkretnego zakładu karnego. To są pytania ogólne.
Ale co tam, odpowiem Ci - niektórzy więźniowie uważają, że jedyną wartościową kobieta jest matka. Zatem sobie dopisz jak traktowany będzie matkobójca.
Na pocieszenie dodam, że zadaniem SW jest między innymi chronić takich przestępców przed innymi. i pewnie go ochronią.

Swoją drogą - człowiek zabił CI matkę a Ty się martwisz o niego? Podziwiam.

Frog!!! ja sie nie martwie tylko mam nadzieje, ze wymiar sprawiedliwosci bedzie ostry w takim przypadku, a dziekuje ci za szybka odpowiedz i zainteresowanie tematem..chcialabym aby ten typ byl ostro potraktowany zarowno przez wspollokatorow jak i przez sad!bo on pozbawil mnie matki a moje dzieci wzorowej babci i bardzo zawsze oczekiwanej!!! a ja jestem w tej chwili zainteresowana tematem bo boje sie ze zostanie potraktowany zbyt lagodnie..pzdr!!!

Mam pytanie:Czy w Grudziądzu jest oddział otwarty dla mężczyzn pierwszy raz osadzonych?Z góry dziękuję za odpowiedź.

Powrót