Zakład Karny w Jastrzębiu

• Autor wątku Autor wątku barbi1985
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
hey! Czy ktos z was jezdzi na widzenia do jastrzebia z okolic bielska ?

ja się wybieram w niedziele jestem z okolic Katowic

Pewnie po takim czasie kobieta juz tam dojechała..:) Zobacz sobie datę napisania posta..:)

w zk w Jastrzębu nie jest źle mój tata tam pracował jako straznik i naprawde wiemże mają tam dobrze jak i pod kontem widzeń tak i przepustek tylko skazani musza pokazać że sa ok i być normalni a nie cwaniakuja a potem jak cos chca to miękkną

czy wiecie co oznaczają numeracje pawilonów w jastrzębiu?

Witam, czy ktoś wie ile widzeń przysługuje w zakładzie karnym w Jastrzębiu. ?

Tyle samo co w każdej jednostce penitencjarnej w Polsce. Ilość widzeń nie jest uzależniona od lokalizacji geograficznej zakładu karnego.
Ilość widzeń uzależniona jest od wieku skazanego, jego sytuacji rodzinnej oraz - co najważniejsze - typu zakładu karnego, do którego został skierowany do odbycia kary.

A temat o widzeniach istnieje.

tymczasssowa napisał:
Witam, czy ktoś wie ile widzeń przysługuje w zakładzie karnym w Jastrzębiu. ?

Jeżeli w Jastrzębiu to pewnie Pierwszy raz jest w ZK. Jeżeli pierwszy raz to P1,P2 czy P3?

pb34499 napisał:
Jeżeli w Jastrzębiu to pewnie Pierwszy raz jest w ZK. Jeżeli pierwszy raz to P1,P2 czy P3?

wydaje mi się ze P2 bo jest to typ pólotwarty

tymczasssowa napisał:
wydaje mi się ze P2 bo jest to typ pólotwarty

Jak ma ukończone 21 lat-3h, jeżeli jeszcze nie-4h + dodatkowa 1h na dziecko, o ile je ma.

szka napisał:
Jak ma ukończone 21 lat-3h, jeżeli jeszcze nie-4h + dodatkowa 1h na dziecko, o ile je ma.

21. więc wychodziłoby, że 3. czytałam właśnie, że w zakładzie półotwartym sa 3. strażnik powiedział mi, że dwa a jedna z odwiedzających, że to zależy. Każdy ma wpisane w papierach ile mu przysługuje.
wydaje mi się, że dwie godziny na miesiąc to w zakładach zamkniętych..

Witam,
mam pytanie odnośnie przelewów na konto - bo z tego co wiem są dwie opcje albo na konto kantyny albo na fundusz depozytowy. I tu rodzi się problem - jeśli osadzony w danym kwartale dostał już paczkę żywnościową a ja przleję mu pieniądze na konto kantyny, to kiedy i na co będzie mógł je wykorzystać? A jeżeli przeleje na konto depozytu, połowę odłożą mu na fundusz żalezny a on fizycznie będzie mial do rozdysponowania połowę przelanej przeze mnie sumy? Czy na funduszu żelaznym są odsetki? I gdzie najlepiej przelać pieniądze, żeby osadzony mógł nimi w miarę swobodnie obracać (kupić znaczek albo kartę telefoniczną)?
Pozdrawiam!

jesli wykorzystał juz paczke kwartalna to zawsze moze postarac sie o dodatkowa (w Jastrzebiu za 2 wnioski nagrodowe), na konto depozytowe polowa z sumy do ok 290 zł - powyzej tej sumy okolo 145zl idzie na nieoprocentowaną "żelazną" a reszta do dyspozycji osadzonego.

witam,
jak tam aktualnie wygladaja wokandy? pod ktory sad okregowy jastrzebie podlega? czy sa tam widzenia bezdozorowe dla recywidysty,pytam o grupe R2? Czy podczas widzenia mozna zrobic zakupy na tyle ile gotowka pozwala czy ograniczenie jest np.5kg? czy podczas kazdego widzenia mozna zrobic duze zakupy,czy tylko raz bo np paczka jest tam kwartalna? jak tam aktualnie wyglada z praca? jak z przepustkami? jak z przepustka losowa? prosze o info,z gory dziekuje. ps. interesuje mnie zaklad pol-otwarty. jak tam wyglada przerwa w karze?

Aniołek ;)jesli chodzi o wokandy jest ciężko nie ma co się czarować aktualnie są co pół roku he ja osobiście nie narzekam na ten ZK jeśli chodzi o widzenia idzie to łatwo i w miare szybko nie wymyslają sztucznych problemów widzenia bezdozorowe tez są.z przepustkami też nie za ciekawie :mad: ja własnie jutro jadę do mojego męza jest tam od dwuch lat.reszte moze dowiem sie jutro pzdr

witam jestem tu pierwszy raz moj maz zostal tam przewieziony i niebardzo wiem jak wyglada wysylanie kasy na zk czy to podlegapod zywnosciowa czy nie pomozcie:help:

Jeżeli wpłacisz pieniądze na konto ZK (w tytule musisz umieścić imie nazwisko i imię ojca osadzonego) to Twój mąż będzie mógł za te pieniądze zrobic sobie zakupy w kantynie. Paczka żywnościowa to osobna sprawa i nie ma związku z wpłata pieniędzy na wypiskę .

jesli mój chlopak ma 2 i 6 miesiecy na jastrzebiu siedzi o po jakim czasie moze sie starac o wokande??

Czy ktoś jeżdzi może z Krakowa? Wybieram się na widzenie? proszę o info

Powrót