Zakład karny w Przywarach

• Autor wątku Autor wątku aksara
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Witam wszystkich, mój też tam jest i nie wiem jak wogóle tam dojechać podobno to jest gdzieś w lesie:o. Jeśli ktoś was wie jak dojechać do tego zakładu karnego z Kalisza to prosze o odpowiedź.

Może mi ktoś powiedzieć jak tam jest obecnie ? Jak z przepustkami i wokandami ? Czy listy odwiedzających bez problemu przyjmują nie robią problemów że osoba niepełnoletnia chce wejść ? jaki jest adres ? Jak z pracą jeśli ktoś ma R2P ?

adres-przywary-sierakow slaski,ul.cegielniana 13,42-793-Ciasna,a jak jest to nie wiem bo maz byl tam rok temu.wtedy mowil ze nie ciekawie ,dla mnie wszedzie jest nieciekawie a dla nich tym bardziej

:mad:Bo tam będzie nie ciekawie bo to jest teren byłej tajnej jednostki wojskowej

dojazd trudny nawigacja na ostatnim odcinku nie prowadzi ,mowiac nieciekawie mialam na mysli to ze ogolnie w wiezieniu nie jest ciekawie ,bo to jest kara nie nagroda

Moj Facet jest w tym zakladzie i powiemwam, ze jest tak zle jak tu czytam. Da rady wyjsc z pierwszej wokandy ale prawda jest taka, ze trzeba sie o to samemu postarac tak jak wszedzie. Fakt - dojazd jest straszny! Nie jezdzi tam zaden autobus ani pociag. ZK jest w zajepistym lesie, do najblizszej stacji kolejowej jest ok 6-7 km. Jesli chodzi o paczki to dochodza dosc szybko, mozna przesylac prase w listach tak jak ja to robie bo w kantynie tego nie maja. Nie maja w niej rowniez zadnych absolutnie srodkow farmakologicznych - nawet glupiej aspiryny wiec o to trzeba sie starac jesli sa leki potrzebne. Jedzenie jest koszmarne. Np. na jednego faceta na sniadanie przypada ok 5 kromek chleba - na dwoch jeden maly paprykarz- to tak dla przykladu. Jedno co jest dobre to to, ze spacerniak jest otwarty i bardzo przestronny. Jednak ja czekam tylko na mojego faceta i mam nadzieje, ze juz niedlugo bede musiala tam jezdzic. Oby tylko do listopada!! Pozdrawiam wszystkich.;)

Co jeszcze moge dodac? Jesli ktos jezdzi pociagiem (tak jak ja) to napisze tylko tyle, ze do Lublinca spokojnie mozna sie dostac choc malo pociagow tam jezdzi i sa dwa wyjscia. Albo poczekac na pociag do Ciasnej i stamtad udac sie na piechote - wlasnie te 6 czy 7 kilometrow, albo mozna wziac taxi i dojechac na miejsce. Ja tak wlasnie robie. Taksowkarzowi daje 150 zlotych i zawozi mnie w jedna i druga strone - czeka na mnie w tej kwocie pod ZK. Jesli chodzi o prace na wolnosci jest tez taka opcja ale trzeba sie udzielac spolecznie i takie tam... Nie kazdemu sie chce...
W kantynie nie ma cale szczescie limitu wiec mozna kupic osadzonemu tyle wszystkiego na ile gotowka pozwala. Jesli jezdzi tam ktos z okolic Tarnowa w malopolskim (tak jak ja) to podaje moje gg:9661594.

Witam
niestety ( albo i dobrze) w marcu tego roku wyszedłem z tych francowatych "psich warów"
co do warunków jest dobrze czysto i.t.p a co do reszty to masakra dojazd masakra jestem z siemianowic śl
to niby r2 a z tego co sie dowiedzialem jest regulamin pod p1
na sprzęt trzeba czekać miesiąc albo dłużej same k....y na magazynie pracują,na kubek prośba to pomyślcie co dalej sie dzieje
na pawilonie prośba jest schodząc do magazynu prośba znikła
to tylko 1 przykład dziadostwa jakie tam jest wychowawcy g...o pomogą bo albo im sie nie chce albo nie mają czasu,no chyba że ktoś lubi ich informować o pewnych sprawach to i praca sie znajdzie
pisząc się do dentysty we wrześniu pojechałem w grudniu
mam wrzody i refluksje żołądka a te k...y chcieli mnie leczyć ranigastem co do reszty parodia gdzie nie pujdziesz rowerzysta z wyrokiem -3 miesięcy- chodzi taka łajza i śmierdzi i nażeka trzeba mieć naprawde mocne nerwy żeby tam wytrzymać albo pisać skargi na tych gn..i
list priorytet żona wysyła w poniedziałek a ja dostaje w niedziele
paczka przychodzi jest zwracana bo w pierwszym miesiącu nie było mnie na bramie wpisanego do ewidencji

Ostatnią edycję dokonał moderator:
ADASIKDON napisał:
niestety ( albo i dobrze) w marcu tego roku wyszedłem z tych francowatych "psich warów"

I co, kiedy wybierasz się ponownie za kraty? Z takim podejściem do życie domyślam się, ze masz w więzieniach wykupioną miejscówkę ...

ADASIKDON napisał:
rowerzysta z wyrokiem -3 miesięcy- chodzi taka łajza i śmierdzi i nażeka

A Ty co niby robisz? Narzekasz, do tego obrażasz. A czy śmierdzisz? Nie wiem.

Z jakim podejściem do życia??
Stwierdzam fakty
niestety nie mam miejscówki tam:{:{
byłem na wolności 10 lat ponad to chyba o czymś świadczy
po prostu dostałem sie do tego dziadostwa i pisze ludziom którzy mają tam rodzine jak jest co ci nie pasuje??

czy ma ktos wiecej info na temat tego zakladu? jak wygladaja tam teraz wokandy? Widzenia sa mozliwe w sr i ndz, od godz 8.30, w kantynie mozna duzo kupic,fakt tyle ile gotowka pozwala,ceny przyzwoite,gdyz kantyna podlega pod zk a nie prywatnego przedsiebiorce. listy fakt,ida dlugo a szkoda.

Mam prośbę o pewną informację

czy ktoś mógłby mnie naprowadzić na sklep związany z tym zakładem który realizuje zamówienia internetowe gdyż mam taką informacje że coś takiego istnieje i można tam zamówić np tytoń ?

mam prosbe do ADASIKDON poniewaz ja jestem z Siemianowic i chciałabym sie skontaktowac zeby dowiedziec sie jak tam dojechc poniewaz jest tam od tygodnia moj brat i wybieram sie go odwiedzic :) podaj swoje gg jesli mozesz lub tel pozdrawiam

Witam.
Mam prośbę czy ktoś ma informacje jak jest obecnie z wokandami. Mój mąż dostał podgrupę R2 zrezygnował z niej na R1 napisaliśmy prośbę o przeniesienie niestety prośba została odrzucona :( . Niestety będzie musiał chyba tam zostać . Powiedzcie mi jak tam jest z wokandami. Mój numer gg 43356320

Dzwoniłam do Strzelc Opolskich, okazało się że mój J jest osadzony w Przywarach. Zadzwonię jutro do Przywar i zobaczymy co mi powiedzą. Wysłałam do niego list 27.01 adresowany na zk1 Strzelce Oplskie, czy przekierują go do Oddziału w Przywarach i ile to może trwać?

Witaj ,, mamilk ,, list zostanie mu przekazany tylko to trochę potrwa jak wszystko tam. Coś już wiem więc jak coś to pytaj. Listy idą 7 dni w jedną jak i drugą stronę :mad:

Jestem mieszkańcem Sierakowa Śląskiego.
Oprócz dojazdu zakład wydaje się super. Więźniowie biorą udział w pracach społecznych na terenie naszego sołectwa i w całej gminie. O ile wiem - nie ma tam żadnych afer.

Mód maz koncem pazdzirnika trafil do Przywar. ostatnio mowil ze ilu stanie na wokande tylu wyjdzie. i z 18 miesiecy robi sedzina 12... odkad sedzia sie zmienila to recydywista ma szanse wyjsc po 2/3 kary jak jest grzeczny. moj dwa tyg po tym jak tam trafil dostal prace jako kalifaktor. jak odrobi godziny to dadza mu platna prace. wnioski nagrodowe zbiera. i nie narzeka ( oprocz na brak weolnosci) nie wiem tylko jak jest z przepustkami ...jak ktos moze mi udzielc jakis informacji to bardzo prosze

Witam
Mam prośbę czy ktoś mógłby mi napisać jak mam tam dojechać z Opola, szukam cały czas ale pokazuje mi drogę do strzelec a ja potrzebuje do Przwyar

Powrót