Zakład Karny w Raciborzu

• Autor wątku Autor wątku barbi1985
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
mam pytanko co sie stanie jesli mąz nie zgłosi sie do zk w danym terminie

Zostanie tam dostarczony w najmniej oczekiwanym przez siebie momencie - np. może być zwinięty z plaży, w kąpielówkach, na oczach "tłumu". I bliskich - np. małych dzieci.

po ilu dniach od minięcia terminu moga przyjechac po męża

Ostatnia edycja:
hej ludzie czy mógł by mi ktoś powiedziec jak dojechać do zk w raciborzu,dwa dni temu zawinęli tam mojego faceta i pewnie niedługo skontaktuje się ze mną ,nie wiem po jakim czasie bedzie mógł do mnie zadzwonić i kiedy będę mogła go pierwszy raz odwiedzić.Jestem z żor i będę musiała jechac do raciborza autobusem lub pociągiem,nie wiem jak najlepiej sie tam dostac i czy dojeżdza tam coś pod ten zk?i jeszcze jedno pytanko,mamy synka 2-letniego nie bardzo mam go gdzie zostawić i chyba bym musiała na odwiedziny zabierać go ze sobą jak wyglada sprawa z odwiedzinami z dziećmi ,czy mozna zabierac tam dzieci na odwiedziny? dzięki.

Anja - mogę Ci tylko powiedzieć, że dzieci można do każdego ZK zabierać więc o dziecko się nie martw. A jeżeli osadzony sprawuje stałą pieczę nad tym dzieckiem to jeszcze dodatkowo będziecie mieli jedno widzenie więcej w miesiącu niż mu normalnie przysługuje.
A tak poza tym to jest taka opcja edytuj, która działa przez pewien czas po to, by nie pisać postu pod postem jeśli się o czymś zapomniało.

pisze tu..bo tu kazali.
Jak jest z listami w tym ZK ? jeśli mój narzyczony jest tam od niecałego tygodnia. Czy jesli wysle zdjecia to do niego dojda ? nic nie wiem na ten temat dlatego tak wypytuje ;(
nie mam skad sie nic dowiedziec. :(

a powiem jeszcze ze jest tam narazie na tymczasowym zatrzymaniu na niby 3 miesiace do rozprawy

hej
List mozesz napisac nawet jutro i wyslij go najlepiej listem priorytetowym-dojdzie szybciej,i śmiało możesz wsadzic do listu zdjecia napewno je dostanie tez tak robiłam i najlepiej wsadz do listu koperte i znaczek zeby mógł ci odpisac.Powodzenia;)

hej mam podobny problem jakies 3 lata temu dostawalam listy od mojego przyjaciela z ZK w raciborzu ,teraz nasz kontakt sie urwal bo ja wyjechalam do Wielkiej Brytanii chcialam dowiedziec sie czy on nadal przebywa w tym zakladzie ale gdy zadzownilam do zakladu w Raciborzu poinformowano mnie ze nie ma nikogo takiego ;/ Napiszcie prosze gdzie moge dowiedziec sie wiecej ?moze on juz jest na wolnosci a ja nic nie wiem ?

Witam wszystkich. Jutro zgłaszam się do zk w Raciborzu chciał bym się dowiedzieć paru rzeczy np. co można tam ze sobą zabrać, po jakim czasie moge liczyc na przeniesienie do jastrzębia i skoro sam się zgłaszam to po ilu miesiącach moge liczyc na wczesniejsze zwolnienie. Mam do odsiadki rok i 6 miesięcy. fajnie by było jak by ktos mi odpowiedzial jeszcze dzisiaj ale pewnie mam na to male szanse z góry dziękuje

Jest cały temat w dziale więziennictwo o tym, co można zabrać ze sobą do zk. Proszę sobie poczytać i wyciągnąć wnioski.
Fakt samodzielnego zgłoszenia się do odsiadki może być argumentem pozytywnym przy rozpatrywaniu wniosku o warunkowe przedterminowe zwolnienie, ale przesłanek musi być spełnionych więcej. Wiele więcej! Proszę sobie poczytać wątek o warunkowym zwolnieniu. Do jutra akurat zdążysz przeczytać te setki wpisów (dużo? niestety ludzie wolą po raz setny zapytać o to samo niż przeczytać to, co napisano dotychczas).

Czy ktoś orientuje się jak aktualnie jest w raciborzu??Chodzi o widzenia,przepustki,warunkowe itp.jeżeli ktoś ma jakies informacje to prosze o info:P

mam takie pytanie czy jesli zadzwoniła bym tam do tego Raciborza i spytała bym czy siedzi tam taka pewna osoba to czy dostała bym odpowiedz? czy nie bo nie jestem jego rodziną tylko dziewczyną... i nie jestem pewna czy mi powiedzą czy on sie tam znajduje...:(:(:(

paulinkaa18m napisał:
mam takie pytanie czy jesli zadzwoniła bym tam do tego Raciborza i spytała bym czy siedzi tam taka pewna osoba to czy dostała bym odpowiedz?

A chciałabyś, by na przykład zaprzysiężony wróg tej osoby zadzwonił i dowiedziałby się, że on tam "siedzi" i załatwiłby mu "Sajgon" w celi?
Jednostka SW nie jest informacją telefoniczną.

aha oki a jak bym tam pojechała??????????????????????????? bo naprawde zalezy mi na znalezieniu jego:((

paulinkaa18m napisał:
aha oki a jak bym tam pojechała??????????????????????????? bo naprawde zalezy mi na znalezieniu jego:((

Jeśli jemu zależy na powiadomieniu Ciebie to to zrobi. Listownie lub telefonicznie.

Czy ktoś wie coś więcej o zk Racibórz ?/ piszcie wszystko co wiecie ,po to jest ten wątek ..mój m tam jest od 11 i nie daje znaku życia ,list polecony właśnie wraca do mnie .. Może jest na tzw przejściówce ..czy wtedy ma się już wychowawcę czy dopiero po przyznaniu grupy?

Czy ktoś wie jak szybko przyznają osadzonego do wychowawcy i czy w zk Racibórz jest możliwa rozmowa z wychowawcą przez telefon?
nie dzwońcie do działu organizacji bo tam nie udzielą żadnej informacji -każą o wszystko pisać wniosek do dyrektora,już lepiej dzwonić na sekretariat(zależy kto odbierze i w jakim humorze będzie)albo do działu ewidencji lub depozytu,tam spotkałam się z przyjaznymi ludźmi ..

Ostatnia edycja:
Powrót