F
ficia
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
witam. przeczytalam wszystkie wpisy jednym tchem...próbuje od 3tyg.znalezc sposoby by pomoc narzeczonemu. niestety znalazłam sie w tej trudnej sytuacji jak wy
jest ciezko!!ale dopiero jemu musi byc ciezko.jest areszcie śledczym bo w kazdym razie czeka chyba nawet nie wiemy na co. chce wam pomoc jesli chodzi o paczki...sama szukam informacji i wiem jak ciezko o inf.z pierwszej reki nie takie wklejanie z neta tylko sprawdzone w realu. wychodzac z domu wzial tylko kilka rzeczy przez tydz.mial 2pary majtek...w koncu podał mu najpotrzebniejsze ciuchy bez talonu wystarczylo podzwonic do zk-załęże (bo nie napisal gdzie jest-ale wiadomo posty dot.wlasnie tego zk) poprosil o jak najszybszą mozliwosc podania mu paczki bo aś utrudnia kontakt z osadzonym.talon idzie nawet 2tyg.prokurator musi go dostac. wiec kochane poszlam z paczka pod zk poczekalam ok 0,5h pod drzwiami i Pani wzieła 3koszulki,1koszulka z dł.rekawem, 5par skarpet,5par majtek, dlugie spodnie, pasek do spodni i bluze. zadnych recznikow bo kazdy osadzony ma miec taki sam. art.higieny osobistej nie moglam podac bo musi byc zgoda prokuratora-wlasnie jutro spróbuje zalatwic to tel i mailowo (3majcie kciuki), w kazdym razie dostaja tam mydlo, golarki, recznik tyle co dla prawdziwego facta powinno wystarczyć...niestety moj to typ raczej miękkiego faceta, boje sie o niego strasznie, ale musi sobie poradzic z szarym mydlem i publiczna toaleta. nie wiem na jakim jest oddziale
nie moge sie z nim zobaczyc jako narzeczona. ale piszemy listy
a w nich nic o sprawie wszystko tylko o nas,rodzinie i przyszlosci. wyslal mi list ze znaczkiem, ktorego mu nie podalam wiec jest tam szansa na kartke dlugopis i znaczek. list ocenzurowany ale to pikus...grunt ze wiem ze zyje i ma checi na dalsze zycie. faktycznie list idzie długo wnioskuje z dat ze 10dni. z osobami pracujacymi w tamtejszej administracji trzeba delikatnie rozmawiac a moze sie udac zdobyc jakies informacje. nie wiem jak wygladaja cele ilu ich jest w jednej celi...okreslil zk mianem "specyficzne miejsce"nie dzwoni, nie dosłala od 3tyg.zadnego talonu...kontakt baaardzo ograniczony. jutro probuje wyslac higiene tzn.zel do ciala, zel do twarzy,krem pasta szczoteczka do zebow-dwie bo moze wspolwiezien zechce mu ja odebrac...nie wiem na jakim stopniu zyja ze soba, poza tym pianka do golenia szampon, patyczki do uszu-jak tylko uda sie podac dam Wam znac co wzieli a czego nie. zgoda prokuratora moze nastapi mailowo no mam nadzieje...choc to niezbyt ustępliwy człowiek.
powodzenia i 3majmy sie razem
powodzenia i 3majmy sie razem