ZAKŁAD KARNY w SIEDLCACH

• Autor wątku Autor wątku Marsac
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Jeżeli jest na r1 to są dwa telefony w tygodniu dni są wyznaczone na każdym oddziale np poniedziałek i środa i pierwsza sobota miesiąca i druga niedziela , co do czasu to różnie to bywa .Na widzenia to też zależy w niedzielę podobno czeka się dłużej ja jeżdżę w tygodniu i najdłużej czekam godzinę a czasem jest tak że oddajesz zgłoszenie i po 25 minutach już jesteś na widzeniu Na widzeniu można tylko zakupić poczęstunek który osadzony zjada na miejscu , resztę zabiera odwiedzający Do sądu może zadzwonić w wyznaczonym dniu na telefon jeżeli ma inny termin wtedy piszę się prośbę o telefon Mniej więcej wygląda to tak u mojego który przebywa tam już prawie 2 lata

Witam. Wybiera się ktoś może z okolic Garwolina bądz tych stron w czwartek na widzenie do zk Siedlce?

maleńka1227 Czesc Slonko, ale Cię dawno nie widziałam. Myślałam, że już to za wami (nie pamietalam ile czasu), badz stało się tak iż wasze drogi się rozeszły. Aczkolwiek widzę, że dalej czekajaca... A czasu sporo.
Z tymi zakupami to się w ogóle dziwnie porobiło, znaczy dziwnie... w moim osobistym odczuciu. Ale jeszcze jak czekałam, czytałam o tych zmianach.

Witam, chciałabym się dowiedzieć ile jest czasu na wyslanie paczki higrenicznej, tzn jak dostałam te wypiskę to ile ona jest wazna?

Nie chciałabym wprowadzać Cię w błąd , bo w każdym Zakładzie może być inaczej ,ale myślę,że wszędzie jest tak samo- 2 miesiące bynajmniej ja mam ważny talon

aha, dzięki, bo już myślałam, że jakieś 2 tyg:)

Magda2104-o ile w ostatnim okresie sie nic nie zmienilo to kazdy talon,czy to na artykuly chigieniczne,ubranie czy sprzet rtv jest wazny 1 m-c od daty wystawienia.Jedynie dodatkowa paczka zywnosciowa nie ma ograniczenia czasowego,w koncu jest przyznawana w formie nagrody ;).

aa no to dobrze, dobrze;p wyrobię się;p

Witam! Chciałabym się dowiedzieć czy można zadzwonić do kogoś z ZK siedlce i zapytać się czy jest się wpisanym na listę widzeń??

Ile razy w tyg osadzony w tym ZK ma prawo do wykonywania tel ? ktoś się orientuje ?

endorfinka napisał:
ma prawo do wykonywania tel ?

Z chleba może te telefony wykonywać codziennie. Ile razy mu się zapragnie - pod warunkiem, że ma odpowiednią ilość chleba. jak wygląda sprawa produkcji telefonów z innych materiałów - nie wiem.

A jeśli chodzi o rozmowy telefoniczne to coś mi się wydaje, że nawet na tej stronie tego tematu jest o tym mowa.

Telefony są dwa razy w tygodniu, na każdym oddziale ustalone konkretne dni. Dodatkowe telefony są w pierwszą sobotę i trzecią niedzielę miesiąca, mówię o oddziale VII w ZK Siedlce. Na oddziale VIII jest więcej telefonów, ponieważ jest to oddział dla pracujących więźniów i po części telefon jest formą nagrody ;) Ale swoją drogą lepiej tam nie trafiać, bo wychowawcy są do .... bani ;) i cieżko cokolwiek załatwić.

Hm... w sumie dopóki siedzi się cicho, to można załatwić wszystko, schody zaczynają się dopiero, kiedy człowiek upomni się o coś, co mu przysługuje...(mówię o tym jednym oddziale i jednym incydencie, bo na początku też nie było problemu, ale dawne dzieje, było minęło i jest ok, ogólnie to w porządku ten zk:-) i poza ta jedną akcją, to naprawdę nie ma na co narzekać,:-) :)

katka85 napisał:
Hm... w sumie dopóki siedzi się cicho, to można załatwić wszystko,

To dlaczego piszesz, że "nie można nic załatwić"??? Masz rozdwojenie jaźni czy nie panujesz nad tym, co piszesz?

Nie, nie mam rozdwojenia jaźni. To, że większość jest w porządku, to jeszcze nic nie znaczy, bo pracują tam też osoby, z którymi właśnie nie można nic załatwić, bynajmniej ja taką miałam okazję poznać. Każdy może mieć inne spostrzeżenia i doświadczenie. Tylko jeśli chodzi o tą konkretną osobę, to nie tylko moje, a anawet samych współpracwowników

katka85 napisał:
z którymi właśnie nie można nic załatwić,

Raz jeszcze poproszę byś napisała w takim razie czego nie można załatwić. Bo być może zaraz się dowiemy, że ktoś jest zły, bo nie można u niego załatwić przepustki albo pozytywnej opinii w jakiejś sprawie.

Witam, mój chłopak poszedł na 6 miesięcy, nigdy nie byłam na widzeniach więc moje pytanie czy będę mogła go przytulić?

Powrót