ZAKŁAD KARNY w SIEDLCACH

• Autor wątku Autor wątku Marsac
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Witajcie. Przeczytałam prawie wszystkie odpowiedzi, żeby nie dublowac pytania, mam nadzieję że mi się udało :) Mojego ukochanego zamknęli na rok w ZK Siedlce, wyrok jest już prawomocny. Mam kilka pytan, będę wdzięczna za pomoc!
-ile osób może być wpisanych na listę widzen?
-czy jeśli np. dziś (niedziela) pojechała do niego jego mama, za tydzień będę mogła jechać ja?
-czy jest realna szansa na zamianę kary na dozór elektroniczny? Z pomocą wynajetego przez nas prawnika.

Z góry dziękuję za pomoc!

1. Prawo nie ogranicza ilości osób uprawnionych do odbywania widzeń z przestępcą.
2. Może tak, może nie. Skąd my to mamy wiedzieć, czy będziesz mogła? Nikt nie wie co jest istotą pytania.
3. Oj, nie przeczytałaś. Tu tym bardziej potrzebna są szczegółowe dane: wymiar kar do odbycia oraz data ich uprawomocnienia się.

Witam, czy ktokolwiek się orientuje w ktorej kontegnacji budynku znajduje sie 4 oddział ?
Moj narzeczony został przetransportowany do tego zakładu, jest na areszcie i zmienił mu się organ prowadzacy, czekam 3 tygodnie na zgodę o telefon i widzenie. Strasznie się denerwuje. Z góry dziękuję za odpowiedź

Tak, ja się orientuję bo miałam tam braciszka tyle że na 7. Czwarty oddział jest na samym dole tego dużego żółtego budynku z basztami. Licząc od dołu to 4, 5, 6 i na samej górze 7

Dowiedziałam się, że najwięcej tymczasowo aresztowanych siedzi na piątym oddziele. Być może i Twojego tam przeniosą a na czwarty trafił bo np nie było miejsc. Ten 4 to ogólnie nie cieszy się dobrá opinią bo podobno większość osadzonych to ochronki i cele tam są tylko jedno lub dwuosobowe. Jak byś miała jeszcze jakieś pytania to się dowiem i chętnie pomogę

Powrót