Zakład Karny Warszawa Białołęka

• Autor wątku Autor wątku anusia_78
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Na Białej( W częsci AŚ) widzenia są w dni zależnie od litery nazwiska. Zadzwoń i dowiedz się w jaki dzień masz widzenia. Z telefonami juz nie bardzo pamiętam, ale były 2 razy w tygodniu, raz w środku tygodnia to przypuszczam, że też zależało od nazwiska:) a drugi naprzemiennie raz w soboty raz w niedzielę. Tak jakoś tam mają to pokręcone. Mogą wejść dwie osoby dorosłe, a co do dzieci się nie wypowiem, bo mnie to nie dotyczyło, ale uważam że dwoje dzieci będzie OK :)

mogą wejśc 2 osoby dorosłe i jeżeli 2 dzieci jest osadzonego to też wejdą:), ale weź ze soba akt urodzenia dzieci bo mi czasem sprawdzali...
a widzenie to raczej od razu bo on jest juz po wyroku i nie ma tu do rzeczy że jest na przejściówce

powodzenia

mam jeszcze pytanko odnosnie paczek. czy zeby zawieźć paczke potrzebny jest talon i w jakie dni przyjmowane sa paczki(czy tak jak widzenia zalezy od lit. alfabetu) i w jakich godzinach.dzieki

co to znaczy że skazany otrzyma kwit?

Tzn, że dostaje karę. Zerknij na art. 143. § 1 kkw.
To obowiązuje we wszystkich ZK, nie tylko na Białołęce :ok:

osoba skazana otrzymala zgode na nie pojscie do pracy na jeden dzien, poniewaz miala miec wizytę .Niestety zapomiala ze wizyty wdanym miesiacu ma wszystkie wykorzystane. Jaka ospoweidzilanosc moze poniesc za nie pojscie do pracy?

żadną, moj jak nie chciał iśc do pracy to rano mówił i juz..
nigdy żadnego kwita za to nie dostał

Witam
Czy nie orientujecie się, czy można nadać paczkę w niedziele?
Proszę podpowiedzcie :)

raczej nie. paczki nadaje sie w dni widzen, zaleznie na jaka litere zaczyna sie nazwisko. paczki przyjmowane sa w godz. 10-12. wiem ze paczke mozna tez nadac na poczcie.

ja ostatnio nadawalm poaczke na poczcie przed widzeniem , szybko poszlo, jak odda sie rano to to dostaja ja tego samego dnia, i nie trzeba z nimi gadac i sie prosic :P a poczta jest minute drogi od samej bramy za kioskiem :)

Re: jak często można dzwonić?

mam pytanie moze jest juz odp na nie ale jakoś nie moge znaleść czy na białołece jest mozliwosć dzwonienia z karty tele-rabat lub telegrosik? bardzo prosze o odpowiedz

czy na białołece sa widzenia tzw w osobnym pomieszczeniu? intymne?

z tego co wiem to sa , chociaz obilo mi sie o uszy ze po jakiejs sprawie , nieciekawej nie bylo , ale teraz sa na pewno.

Tak to prawda na bialolece sa spotkania intymne w osobnym pomieszczeniu zamykanym na kluczyk.

aha to super a wiecie moze czy jest ciezko dostac takie widzenie? i jak to zamykane na kluczyk? a jakie sa tam warunki tzn takie same jak w Sączu stolik 2 krzesełka i wielkie okno na dziedziniec? :ooo:

Na Białołęce są chyba łóżka, czyli takie pokoje przystosowane do intymnych, a nie tylko do bezdozorowych :D Ale nie jestem pewna, jak nie zapomnę, spytam J....ale pewnie któraś z dziewczyn będzie wiedziała :)

dzieki Moniak hmm... łóżka powiadasz :ooo: mam jeszcze jedno pytanie czy na białołece jest możliwość dzwonienia z karty tele rabat lub telegrosik? czy tylko ze zwykłej tp?

Monika, nie jestem pewna, tak mi się wydaje, że J. mi coś o tym wspominał, może dziewczyny będą wiedzieć :)

a jak wyglada sprawa widzeń jesli skazany nie pracuje i jest przewieziony tylko na "chwile"? i czy jest szansa na widzenia w wekendy?

Monika R. na Białej są widzenia wg alfabetu....Może warto napisać do dyrektora, żeby ewentualnie zmienić Twojemu dzień widzeń...ale nie wiem czy w ogóle tam są widzenia w weekendy...powinny być, ale ręki sobie nie dam uciąć.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót