Zakład Karny Warszawa Białołęka

• Autor wątku Autor wątku anusia_78
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
ok dzieki własnie moj cos wczoraj mowił ze bedzie sie starał abysmy mieli widzenia własnie w weekendy ze wzgledu na odległość(z krakowa mam 394 km!!!)i ze ja pracuje,i ciezko jest wziasc,mi 3dni wolnego na dojazdy

he he te łóżka to dość wymowne,wiem ze dla pracujacych sa na pewno widzenia w weekendy, a w tyg tak jak pisałyśmy , według literek. http://www.sw.gov.pl/index.php/aktualnosci/more/526 tylko ze z tymi literkami to sie tez chyba w marcu pozmienialo , bo od a do g jest w czwartek, najlatwiej zadzwonic i sie dowiedziec.

dzieki Ane o kurcze jakie to ciezkie,trudne,beznadziejne my tak jak pisałam bedziemy sie starac o zgode dyrektora na widzenia w weekend poniewaz odległść jest jdnak bardzo duża,i mam nadzieje ze sie przychyli do naszej prośby

Powiem tak ze co do odiwedzin to wiem ze ci ktorzy nie pracuja to maja w tygodniu lub w ktorys weekend miesiaca a co do widzen i kto kiedy to na stronce ktora ane podala jest napisane co i jak a w razie jakich kolwiek pytan dzwon na bialoleke oni Ci powiedza ane i nic sie nie pozmienialo bo ja mam naromalnie w czwartek :D

NITAKANISIAKA tez macie we czwartki? to tak ja my bedziemy miec z tej stronki tak wynika bo na litere R jest we czwartki

kurcze to jakim cudem moj miesci sie w od a do g i w lutym milam we wtorki, A OD MARCA MAM W CZWARTKI... dziwne zadzwonila bym i zapytala , jade juz w ten czwartek , za dwa dni :D

Czesc, wlasnie przewieziono moja polowke na biala. W czwartek ide na widzenie. czy mozecie mi powiedziec o ktorej mam tam byc aby wejsc jako jedna z pierwszych??? Jak wyglada tam widzenie, mozna sie przytulic?

Nie pisz posta pod postem. W prawym górnym rogu jest opcja "zmień" - Moniak

I jeszcze mam jedno pytanie. Ktoredy sie tam wchodzi? Jest jedno wejscie, jest jakas poczekalnia? Odp bo nigdy tam nie bylam i nie wiem co i jak.

Z gory dziekuje za odpowiedz.

Re: jak często można dzwonić?

A czy mozecie mi piodpowedziec jak to jest z dzwonieniem z Bialoleki?? Bo moj jest tam od tygodnia, w sumie tymczasowo bo wiezli go do Radomia i tam ma byc docelowo a tu czeka na miejsce tam... dziwne to ale coz. Apropo moze ktos wie tez jak to jest w Radomiu z tymi telefonami??

Przeniosłam post - Moniak

Wiewióra, o której masz być, to może napiszą Ci dziewczyny...przypuszczam, że ok. 6-7...tak przynajmniej mówiły mi czekające tam osoby. Na widzeniu z tego co wiem, można się przytulić. Jak wygląda widzenie, dziewczyny trochę o tym wspominały wcześniej, wystarczy przeczytać. Może ktoś coś jeszcze dopowie.
Wchodzi się z tego co pamiętam przez poczekalnię i dalej gdzieś tam prowadzą. Niestety nie doczekałam tego zaszczytu i widziałam tylko poczekalnię, w której było zresztą gorzej niż w chlewie.
Co do telefonów....chyba 2-3 razy w tygodniu...to też chyba zależy jaką ma grupę. Mój miał p1 i dzwonił właśnie 2-3 razy w tygodniu (nie pamiętam dokładnie), ale na bardzo krótko, 5-7 min.

Ja mam w czwartek Monia :) ale nie ten tylko ten 29.05 bo mam wolne w pracy
Co do widzen to ja przyjezam okolo 8 i wchodze na druga ture jest roznie a jak to wyglada to idziesz do takiego pana :) dajesz karteczke i on CI mowi mniej wiecej o ktorej wejdziesz. Nie ma poczekalni czeka sie na dworzu badz jest barek krzeselka i mozna cos kupic zjesc czegos sie napic. Nastepnie przez megafon wyczytywane sa nazwiska osob ktore wchodza na as a zk to pan z sw przychodzi i czyta na glos :) nastepnie robisz to co inni dostajen numerk stolika(chyba ze to przez plekse to nic nie dostajesz i CI mowi) kluczyk do szafki,sprawdzaja Cie i idziesz na widzonko :) co do zakupow to slyszalam ze jest nieograniczona ilosc napojow a co do zywnosci i higienicznych rzeczy to nie wiem o ja robie male zakupki. Co do siedzenia to mozna sie tuli i tulic siedziec obok siebie jak sie chce ale siadac na kolanach nie wolno bo jak ostatnio siedzialam na kolanka to mnie zgonil :lol: ale mi sie udalo posiedziec troszke :evil: No i tak to wyglada :D
Pozdrawiam

No wlasnie telefony sa bardzo krotkie niestety. Ja myslam ze trzeba byc tak po 6... wiec sie postaram w koncu specjalnie biore urlop aby moc go zobaczyc... Jak bedzie mogl mi ktos cos jeszcze o tym zk podpowiedziec to bede wdzieczna. Dzieki za wszystkie odpowiedzi. Ja 29 maja tez bede bo przez to przewiezienie go jeszcze w maju nie bylam wiec mam 2 godziny :) Zobaczymy jak to bedzie, cale szczescie jade ze szwgrem, bedzie mi raźniej. A co moge ze soba zabrac na widzenie??? Moge ksiazke czy musi miec na to zgode???

Nita, ale jak ja byłam to czekałam w poczekalni...może nie jest to taka poczekalnia jak powinna być, bo nie ma gdzie usiąść, ale jest to jakieś pomieszczenie...
Na widzenie raczej nic ze sobą nie weźmiesz oprócz pieniędzy przypuszczam...książkę lepiej wysłać, chociaż z tym bywa różnie (gozzalka chyba o tym pisała, jak był temat wysyłania gazet).

Nita ja jakbym jechała to też 29go maja bo od dzis jest w transporcie właśnie do warszawy,a czy nasze połowki moga iść z nami do kantyny? czy tylko ja moge a on musi czekać? Wiewiora nie jaestes sama ja tez bede tam pierwszy raz :( dziewczyny jaki wkońcu jest adres na białołęke? ul Ciupagi 1 czy ciupagi 1B? na ktory powinnam pisać listy? błagam o pilna odpowiedz bo chce mojemu już wysłać list a niewiem dokładnie jaki jest adres

Przed chwilą sprawdziłam moje listy, ja pisałam na Ciupagi 1a. :ok: Ooo przepraszam, teraz tak patrzę, że najpierw pisałam na Ciupagi 1a, a potem na Cipuagi 1. Ale jak widać wszystkie dotarły do celu :)
Pisz na taki adres jaki jest na stronie. Ul. Ciupagi 1 :)

z kantyna to jest tak ze moze pomoc Ci zabrac zakupy, jak juz je zrobisz, tak mi ostatnio powiedzial typek z kantyny po tym jak zobaczyl ze zazyczylam sobie zgrzewke dwulitrowych butelek coli :) nie ma sie czym denerwowac naprawde biala to nie rakowiecka, tu jest zdecydowanie lepiej
a i a propos zakupow radze sobie zjac kolejke jak tylko wejdziecie na sale widzen, tak jest lepiej , bo jak jest duzo ludzi to mozecie nie zdazyc,ja tak zawsze robie :)
co do ksiazki to musi miec pozwolenie, z tego co ja wiem , alemy tak mamy na as a jak jest na zk nie wiem.
wiewiora tez ide jutrodo mojego Skarba :serce: \
jest tam ta pseudo poczekalnai na zewnatrz, gdzie zawsze jest zimno, i tam mozesz zamowic mu obiad, nie polecam schabowych, mozna nimi zrobic komus krzywde :P
obojetne czy ciupagi 1 czy 1a i dochodza i tak i tak :) w zasadzie podobno jest tak sledczy to 1 a a karny b

no właśnie nie wiem jak pisać bo moj jest na wyroku ale jedzie chyba na sledczy bo ma byc do dyspozycji prokuratury tak mi sie wydaje bo do dnia transportu nie dostał zadnego pisemka o co chodzi jedynie sie domyslamy,bo wiedzielismy ze ma sprawe w warszawie a zkad sie bierze ta karteczke na widzenie? wiec napisze tak ;areszt śledczy ul Ciuagi ! warszawa-Białołeka i mam nadzeje ze dojdzie :(

Monika, na pewno dojdzie...z tego co pisze ane...to 1a jest śledczy...a mój był na karnym, wysyłałam na 1a i dochodziło... :D Później przez cały czas wysyłałam tylko na Ciupagi 1 i dochodziło bez problemu. Więc Monia nie przejmuj się takimi drobiazgami, tam też pracują myślący ludzie i na pewno dostarczą list :)
Karteczkę na widzenie dostaniesz w tej "poczekalni" po prawej stronie jak będziesz iść. Jak coś źle mówię to proszę mnie poprawić :)

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót