Zakład Karny Warszawa Białołęka

• Autor wątku Autor wątku anusia_78
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
byłam na widzeniu 2 czerwca, zrobiłam zakupy w kantynie i nic nie było mowy o żadnych zmianach. wciąż limit 5 kilo i zgrzewka napojów plus chemia bez limitu wagowego

dowiedziałam się wczoraj jakich porad udziela lekarz osobom chorym....
mój R. ma temperaturę i kaszle dostaje się cudem do lekarza........
" - panie doktorze proszę o polopiryne - mówi R.
- przykro mi ale skończyła się - mówi lekarz
- ale znam dobry sposób na przeziębienie - dodał lekarz
- tak ?? a jakie? - pyta R.
- proszę podnieść wysoko ręce , wyżej ... o i teraz przeciągnąć się porządnie
i wyciągnąć kręgosłup. Niektórym to pomaga. :D
- aha dziękuję - odrzekł R. ze zniesmaczoną miną i odszedł. " :mad:
kto odbierze to jako żart to niech sam się zgłosi do lekarza SW i poprosi o cokolwiek.
Jakie wyniosłam z tego wnioski?? Białołęka jest daleko w tyle za Rakowiecką w temacie lecznictwa , terapi i wykonywanych badań.....

ja juz pisalam ze moj jak wjechał na biala z innego zk z antybiotykami to wszyscy byli w szoku skąd on ma te lekarstwa lacznie ze wspólosadzonymi

to prawda, jak R. był na Rakowieckiej to zrobił wszystkie badania (m.in. różne usg) badania krwi i prześwietlenia a do lekarza chodził co tydzień z nudów..... lekarstwa miał jakie chciał . przeraża mnie ta biała!!!!!!!!!!!! Żeby ludzi traktować gorzej niż zwierzęta??:mad:

Peneloppe napisał:
to prawda, jak R. był na Rakowieckiej to zrobił wszystkie badania (m.in. różne usg) badania krwi i prześwietlenia a do lekarza chodził co tydzień z nudów..... lekarstwa miał jakie chciał . przeraża mnie ta biała!!!!!!!!!!!! Żeby ludzi traktować gorzej niż zwierzęta??:mad:

Zqoda z tym, że na Rakowieckiej jest szpital dla osadzonych i dlateqo moqą ich tam przebadac od stóp do qłów.....

Witam wszyystkich.
ja tylko chciałem małe sprostowanie otóż jeśli chodzi o zakaz zakupów to miałem na myśli zk. a nie as. pozdrawiam:!:

to jak to jest z tymi zakupami w kantynie w ZK - zakazali czy są nadal???

jutro ide na pierwsze widzenie na białej ...jestem zupełnie zielona nie wiem co i jak gdzie isc kogo sie o co pytać pozatym juz przyzwyczaiłam sie do Rakowieckiej. Postaram sie wam dokłanie napisać jak tam jest kiedy już bede po.stress:/

Moge powiedzieć ze nie było tak źle:) teraz jest wiele mniej osób odwiedzających bo skończyły sie zakupy w kantynie ,nic nie mogą łobuzy zabrać do celi. Zdziwił mnie podział na zk i aś. Do aś łatwo trafić wielki napis nad bramą, a zk malutka brązowa brama bez żadnej tabliczki,za pierwszym razem można sie zdziwić.Dokładnie sprawdzaja przed wejściem na teren, sala widzeń malutka, kantynka też(nic ciepłego oprócz kawy i herbaty). jeśli chcecie coś konkretniej wiedzieć piszcie postaram sie odpowiedzieć.

mój Łobuz wysłał zażalenie do sądu apelacyjnego na wpz. podobno z apelacyjnego łatwiej wyjść, wie ktoś może czy to prawda? bo chyba wszyscy się zgodzimy iż wpz na białej graniczy z cudem? :( jak odległy może być termin jeśli wniosek został już zarejestrowany?

Witam!Mam ogromna prosbe do kogos z was.Czy macie kogos w popowie?Chcialam zapytac jak tam jest z widzeniami godzinowo i w jakie dni na ZK.I ewentualnie o dokladny adres.Wiem,ze to jest za serockiem i tyle...Prosze pomozcie!

witam mój brat jutro zostanie przewieziony do zk w białołęce napiszcie proszę jak tam z widzeniami czy może sie starać o dłuższe widzenie bo mam małe dzieci i mieszkam w białymstoku ciężko mi będzie jechać taki kawał drogi tylko na jedną godzine pozdrawiam

Witam!!
Moj narzeczony został deportowany z angli na Białołeka własnie tylko do AŚ jest tam od Poniedzialku wiecie moze kiedy moge jechac na pierwsze widzeenie i jak to wogole tam wyglada!! Prosze pomozcie jestem zielona w tych sprawach:(

xxmartynaxx jeśli jest w AŚ to musisz starać się o pozwolenie na widzenie w prokuraturze lub sądzie, bez takiego pozwolenia widzenia nie udzielą

nie koniecznie musi miec pozwolenie na widzenie jeżeli jest po wyroku może przebywac na AS nie musi to być ZK mój też przebywał na AS i byl po wyroku przebywał tam na tak zwanej szkółce jeżdziłam do niego w środy, soboty lub niedziele

nitka1982 napisał:
witam mój brat jutro zostanie przewieziony do zk w białołęce napiszcie proszę jak tam z widzeniami czy może sie starać o dłuższe widzenie bo mam małe dzieci i mieszkam w białymstoku ciężko mi będzie jechać taki kawał drogi tylko na jedną godzine pozdrawiam

nie są to jego dzieci, więc nie przysługuje mu dodatkowe widzenie na dziecko, jedyne co możecie zrobić to pisać prośbę do dyrektora ZK/AŚ o widzenie łączne, wtedy możesz jechać raz a wykorzystać wszystkie widzenia przysługujące w miesiącu ( ich liczba zależna jest od jego grupy, np: p1, p2.... r1, r2...... itp);)

Dzieki dziewczy ny za odpowiedz.
Moj S tez jest po wyroku chyba w srode jade do niego na widzenie ale jeszcze bede tam dzwonic co i jak czy na pewno na litere D maja w srody widzenia.i nie nie wiem czy moge mu cos zawiesc jakies ubrania czy cokolwiek boo nie ma zupelnie nic.Nie wiem co mam robic jestem zalamana :(

martyna..... jadąc na widzenie możesz zabrać ze sobą ubrania: spodnie dresowe, bluza, koszulki 4szt. (więcej mi nie pozwolili), bielizna, skarpetki , możesz też dać mu torbę podróżną (najlepiej dużą - bo mogą mieć tylko jedną - a przyda się w razie jakiejś przeprowadzki) na te rzeczy musisz mieć karton, na przybory higieniczne musisz mieć talon, jak Twój S będzie już miał taki - niech Ci go da na widzeniu, a wcześniej telefonicznie nich Ci poda na co uzyskał zgodę, wtedy zaraz po widzeniu będziesz mogła zostawić paczkę. Na widzenie nic nie można wnieść, nawet czystej kartki papieru, żadnych zdjęć, ale to można wysłać w liście.

WITAM DZIEWCZYNY
czy na widzeniu będę mogła bratu coś kupic bo nawet nie zdąży wysłac mi talonu .jezu tak się boję jechac że gdzieś sie zgubie itd.no nic poradzę sobie .a co do ilości widzeń narazie nic nie wiem czy dwa w miesiącu czy jeden nie wiem jaką grupę ma mój brat -szok!

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót