Zakład Karny Warszawa Białołęka

• Autor wątku Autor wątku anusia_78
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
.... ja jak jeździłam na widzenia do mojego P (w czwartki) starałam się być tam przed 8..... za pierwszym razem czekałam chyba ok 1,5 godziny... a kolejne to nawet godzinki nie było.....

...gozalka.... moj P był na 4 ... nie pamiętam jaki nr celi.... :what: chyba 9 ale nie jestem pewna.... 8)

No cóz w takim razie zadzwonie i zapytam w jaki dzień mam widzenia. dziękuję

W poniedziałki widzeń nie ma... Od wt do pt alfabetycznie wg nazwiska A dla pracujacych w weekend od chyba 8 do 13! Mowa tu o ZK a nie AŚ

W Białołęce cudów mały pożar był. (no coments) :what:
Nawet juz dzwonią alfabetycznie. ( na IV) :lol:
Pozdrowienia

... mały pożar..... ciekawe czy mamy na myśli ten sam pożar.... :what:
.... czy może to coś nowego.... :what: :?:

[cytat:2suwve56]
A dla pracujacych w weekend
[/cytat:2suwve56]
w soboty jezeli chodzi o scisłość(chyba ze cos sie zmieniło w ciągu 6 miechów)a w niedziele są widzenia ale na śledczym
co do dni tygodnia to poszperałam w necie i znalazłam:
Wtorek: A, B, C, D, E, F, G
Środa: H, I, J, K, L, Ł
Czwartek: M, N, O, P, R, U, Z
Piątek: S, T, W, Ż, Ź

wiecej jest tylko na temat as,

A ten pożar to teraz? Nic mi nie mówił jak dzwonił. A własnie jak jest z dzwonieniem z ZK ,co ile i na ile minut moga dzwonić. Ja rozmawiałam pierwszy raz tuz po przetransportowaniu i tylko chwilkę.

Moj był na pół otworku i dzwonił kiedy chciał i gadał ze mną ile miał ochote, wiadomo że nie za długo bo zawsze po pracy była kolejka do automatu ale te 5 min. było moje :)

Posty niezwiązane z tematem zostały przeniesione do wolnego tematu.

... w piątek mój P dostał list od chłopaka z celi.... w którym prosi żebyśmy przesłali mu kilka rzeczy....(rozliczy się ze wszystkiego jak wyjdzie) jego rodzinka mu nie pomoże.... wczoraj już mu kupiłam znaczki, jakieś kartki, papeterię... 8) P jeszcze musi napisać tylko jakiś liścik... i jutro wyślemy... Mój P zapytał czy nie chciałabym z nim jechać do tego kumpla na widzenie.... miał nas oboje wpisać na listę...
:what: .. tak się zastanawiam czy pojechać... :?:

Mam pytanie do osób obeznanych z tym ZK. Czy można wyslac tam poczta prasę i książki dla osadzonego? Czy musi mieć zgodę na te rzeczy?

13b z tego co ja się orientuje to musi mic zgode na takie rzeczy ale możesz mu wpłacić pieniazki na Żelazną i wtedy będzie mógł korzystać z "atrakcji " np siłownia i biblioteka więć warto tam wplacić zawsze szybciej czas leci :( chciaż naszym panom :(

O tym (pieniązki) to ja wiem. Pieniązki ma, jednak jego ulubionej prasówki w kantynie nie ma. Poza tym ponoć jest beznadziejnie zaopatrzona biblioteka, a on tygodniowo "przerabia" kilka książek. Co ciekawsze już "przerobił"
Wczoraj byłam na widzeniu, prosił, żeby mu wysyłac i tak sie zastanawiam, czy nie wywalę pieniędzy w błoto. On twierdzi, że można, ale np.prasy na brami przyjąć nie chcieli. Dodam, że książki po przeczytaniu mogłyby zasilić więzienna bibliotekę.

Myślę, że prasę możesz spokojnie wysłać.
Ja mojemu J. (ale on jest w Łodzi) co tydzień wysyłam i nie mam z tym problemów. Książki również wysyłam, ale może zanim zaryzykujesz, zadzwoń i się dowiedz.
Ale skoro Twój powiedział, żebyś wysłała prasę, to pewnie zaobserwował, że inni dostają gazety :)

..... jak mój P był już w domu to dzwonił do niego kolega z celi... i prosił żeby mu wysłać jakieś gazetki.. .... no i doszły.... :)

A ja wysłałam gazety i książki i musiał starać się o zgodę (jednorazową ! ), by mógł je dostać.
Różne przepisy w jednej placówce?

Wydaje mi się, że Anusia_78 wysłała tylko gazety i wychowawca (w zależności który) zezwolił na nie przy odbiorze. A z książkami i gazetami w pudełku bez talonu nie mogą przyjąć. Mało tego osadzony może wyrwać kwita za taką przesyłkę.
Ale to Białołęka cudów jak nie sprawdzisz to się nie przekonasz :)

[cytat="ASIA Ż"]na białą mozna wysłać gazetki-jako list[/cytat]
Właśnie tak zrobiłam...

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót