Zakład Karny Włocławek

• Autor wątku Autor wątku nitucha
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Jak jest obecnie z wokandami we Włocławku????

Wychodzi każdy. Nawet ten, który nie nabył uprawnień.
Pomogłem?

Jak chodzi o półotworek. Mój chłopak ma 10 lat wyroku. Po 2 latach przenieśli go na półotworek. Był na początku w AS w Sosnowcu, Mysłowicach na Strzelcach i w Sanoku. Najbardziej okropnym miejscem prowadzonym jak za czasów komuny jest Sanok. Ale to właśnie w Sanoku podjęli decyzje o półotworku i przeniesli go do Jasło-Warzyce. Wpływ na to miały duża ilość "nagród" dodatkowe widzenia, paczki, które trudno nie było załatwić przez te 2 lata. Z drugiej strony ja także dzwoniłam do dyrektora, wychowawcy ze skargami bo 320 km, bo brak dodatkowych widzeń, bo telefon raz na 4 dni a ważne aby skazany utrzymywał kontakt z rodzinną itd itp. Bardzo się cieszę z takie obrotu zdarzeń.

Jeśli mogłabym kogokolwiek uświadomić o panujących zasadach we Włocławku to kwity dostaje się tam dosłownie za wszystko, za to, że chociażby opierasz sobie głowę o ścianę na zajęciach terapeutycznych, mój łobuz za nadmiar kwitów z powodu tych błahostek otrzymał plekse i ograniczone telefony z 7 w tygodniu na 2 w tyg. MASAKRA !!!

Musiał nieźle podpaść i proszę, nie wmawiaj mi, że za darmo. :cool:

witam.czy orientuje się ktoś jak jest na dzień dzisiejszy z wpz we Włocławku? czy osoby osadzone (jako nieletnie) mają większe szansę na wpz? oczywiście wiem, ze ważne jest zachowanie osadzonego.....ale słyszałam, ze sędzia penitencjarny dla małoletnich jest łagodny, więc nie wiem czy wierzyć w to czy nie???

Zna ktoś może nr konta na przelew do Zk we Włocławku:?: :?:

Witam
Chciałabym się dowiedzieć czy to prawda co wszyscy mówią o ZK w Włocławku a raczej o wyjściu po połowie odbywania kary? Czy jest w ogóle taka szansa? Czy ktoś stamtąd wychodzi po połowie kary? Wszyscy piszą że nie ale czy to możliwe że każdego tak zbywają i musi odsiedzieć cały wyrok? No chyba po coś są te nagrody, dobre zachowanie i chęć zmiany na lepsze. Proszę o szczera odpowiedź

Niema reguły. Każda sprawa jest rozpatrywana indywidualnie. Jeśli uznają że osadzony zasługuje na warunkowe przedterminowe zwolnienie to go zwolnią z odbywania reszty kary w warunkach zamkniętych i wróci do domu

Dziękuję za odpowiedź. Zadałam to pytanie gdyż nie wierzę w to żeby organy takie jak Sąd czy Dyrektor ZK z góry zakładały że osadzony nie zasługuje na szybsze wyjście i nie dawali mu szansy. Oczywiście szanuje wypowiedzi innych ale tak jak "Pan" lub "Pani" napisała każdy przypadek zasługuje na indywidualne rozpatrzenie.

Powrót