Zakończenie postępowania

• Autor wątku Autor wątku kisieks6969
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kisieks6969

Użytkownik
Odpowiedzi
126
Witam
Dostałem 16.12.24 decyzję od komornika o zakończeniu egzekucji z powodu całkowitego zaspokojenia wierzyciela. I oświadczenie że żadna egzekucja w obec mnie nie jest prowadzona.
Dostalem wypłatę na konto (odblokowane!) lecz pomniejszoną o... zajęcie komornicze. Przestudiowalem decyzję komornika o zakończeniu egzekucji i stwierdziłem że adresatem jestem tylko ja. O firmie nie było nawet wzmianki. Dział kadr twierdzi że żadne pismo nie wpłynęło... Co mam zrobić? Trochę się wystraszyłem.. Proszę o porady.

kisieks6969 napisał:
Co mam zrobić? Trochę się wystraszyłem.. Proszę o porady.
jeżeli wystąpi/ła nadpłata, to komornik zwróci nadpłatę pracodawcy i ten powinien zwrócić tę nadpłatę tobie, lub sam komornik poinformuje twoją osobę o nadpłacie i poprosi o nr konta do zwrotu nadpłaty, a jeżeli spać nie możesz przez tę sytuacje, to zadzwoń w poniedziałek do kancelarii i się dowiesz co i jak.

robinson21 napisał:
jeżeli wystąpi/ła nadpłata, to komornik zwróci nadpłatę pracodawcy i ten powinien zwrócić tę nadpłatę tobie, lub sam komornik poinformuje twoją osobę o nadpłacie i poprosi o nr konta do zwrotu nadpłaty, a jeżeli spać nie możesz przez tę sytuacje, to zadzwoń w poniedziałek do kancelarii i się dowiesz co i jak.
Tak zrobiłem... Komornik wysłał pismo do firmy.. Ale jak to w korporacjach.. Ktoś czegoś nie dopatrzył... Ale udało się... Dzięki i pozdrawiam.

robinson21 napisał:

Sprawa załatwiona pieniądze się znalazły...
Dzięki i pozdrawiam.

Powrót