zakończenie śledztwa

• Autor wątku Autor wątku anakow
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

anakow

Użytkownik
Odpowiedzi
320
czy jest wogóle szansa wyrwac oskarżonego z aresztu sledczego zanim pojawi się akt oskarżenia?

Ja tez bym chciała to wiedziec, mój mąż ma sankcję od wczoraj, ale musze go jakos wyciągnac z tego. Narazie nie wiem jak, bo nie stać mnie na adwokata.

Takie szanse są zawsze, ale zależy to od wielu czynników. Przede wszystkim od "serca" prokuratora nadzorującego sprawę oraz tego czy minęły przesłanki stosowania tymczasowego aresztowania. Poczytajcie sobie komentarze i orzecznictwo do art. 259 kpk tam jest napisane, w jakich przykładowych sytuacjach nie zwalnia się podejrzanego z aresztu.

witam
podciagam ten temat, ponieważ nadeszła ta chwila...w czwartek ostatnie przesłuchanie...lub końcowe przedstawienie zarzutów. Po moich zeznaniach dzisiejszych i doniesieniu niezbędnych dokumentów sprawa zostaje zamknięta i złozona w prokuraturze. Nie liczę na serce naszej Pani prokurator, więc....czy posiedzimy do sprawy?
czy jest mozliwość aby po pierwszej rozprawie Sąd wypuścił T?
dodam, że policja wystepuje o sztywny -> 8lat
mój T nie był karany
ma dobrą opinię
jest zameldowany
nie było rozboju

czy jest szansa aby Sąd teraz wziął pod uwagę trudna sytuację rodzinną, operację syna i problemy zdrowotne?
czy moj stan psychiczny ma jakieś znaczenie?

Anakow -sprawa chyba ma być złozona do sądu a nie do prokuratury?
Jeżeli sprawa została zakończona to dlaczego niestaracie sie by zmienić środek zapobiegawczy?
To czy wyjdzie po pierwszej rozprawie? hmm, cięzko powiedzieć to wszystko zalezy od wielu czynników np. ilości świadków.
Sprawa sprawie nierówna.Niewiem ile przebywa Twój na sankcji,więc trudno cokolwiek powiedzieć.
Mojemu T groziło do 10 a wyszedł za kaucją po prawie ośmiu miesiącach.A akta nadal są w prokuraturze.

sprawa owszem ale najpierw idą zarzuty do prokuratury ktora sporzadzi akt oskarżenia..myslę, że skoro adwokat nie załatwi z prokuratorem aby go wypuścić..to juz żadne pisemko nic nie pomoże a na kaucje niestety nie mam.
sankacja w maju-11go- 5miesięcy

No to chyba trochę jeszcze zejdzie zanim prokurator sporządzi akt oskarżenia (nasz sporządzał cały miesiąc choć obiecywał że to kilka dni zajmie).
Niech adwokat próbuje z prokuratorem jakoś sie dogadać żeby uchylił areszt...może coś to da? trzymam kciuki :ok:

Ja dałam rade mojego T wyciągnąć zanim pojawił się akt oskarżenia,oczywiście za kaucją.Mamy odwokata ale szczerze mówiąc to ja w większości wszystko wylatałam i adwokatowi podsuwałam pomysły.
Trzeba wierzyć i walczyć ile sie da.Ja osiem miesięcy walczyłam o kaucje i się udało.Tobie anakow z całego :serce: życze szybkiego powrotu Twojego do domu.

walcz kobieto przynajmniej będziesz wiedziała że zrobiłaś wszystko :ok: trzymam mocno kciuki i jestem całym :serce: z Tobą:)

zaraz...a co to znaczy?Mógł wybrać??To ja wybrałabym w zawieszeniu,niż bezwzględną.Nie wiedziałam,że takie koncerty życzeń mają miejsca...

anakow -niema czegoś takiego jak 7 w zawieszeniu??

policja wystepuje o sztywny -> 8lat --policja niema nic do krzyczenia zawsze krzyczy tylko prokurator.

Jesus,mam problem z objęciem tych wszystkich aspektów....

[cytat:19ynbenm]
anakow -niema czegoś takiego jak 7 w zawieszeniu??
[/cytat:19ynbenm]
niestety jest
ale juz nas to nie dotyczy
prokurator się wahał, ale ponoć przełożony nie wyraził zgody żadając bezwzględnego...
7 na 3 to najwyzszy zawias
[cytat:19ynbenm]
zaraz...a co to znaczy?Mógł wybrać??To ja wybrałabym w zawieszeniu,niż bezwzględną.Nie wiedziałam,że takie koncerty życzeń mają miejsca...
[/cytat:19ynbenm]
to swojego rodzaju licytacja oceanio o której ja też nie miałam pojęcia...nie mógł wybrać..jak już wspomniałam to było wahanie ze strony prkuratora między zawiasem a bezwzględnym...przeważyło bezwzględne 2lata...tylo wg mnie to zbyt duża rozbieżność...czy jest taka mozliwość aby przełożony prokuratora nei godził się na zawieszenie?

Powrót