R
RNAR
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 54
Witam mam taka sytuacje.Zakupiłem auto od firmy zajmujacej się auto handlem.Na fakturze bylo wyszczegolnione kilka rzeczy do naprawy w tym sprzegło.Po zakupie i wizycie u mechanika po wymianie tego elementu okazało się że jest duży wyciek oleju silnikowego oraz prawopodobnie uszkodzona skrzynia biegów.zaleceniem mechanika który przeprowadził naprawę było oddanie tego auta.Tak zrobiłem sprzedajacy zobowiązał sie do naprawy,naprawił usterke którą był wyciek,natomiast jeżeli chodzi o skrzynie biegów twierdzi że to jest wina sprzegła które było naprawiane w innym warsztacie,po ponownym kontakcie z mechanikiem który przeprowadził naprawe sprzegła on ponownie stwierdził że ze sprzeglem wszystko jest ok a jest to wina skrzyni biegów i w razie czego to zaprasza tym autem do nich na warsztat.Dodam tylko że jeszcze przed oddaniem tego auta do sprzedającego byłem jeszcze u innego mechanika który rownież potwierdzil z duzym prawdopodobieństwem uszkodzna skrzynie biegów.Jak powinnienem sie zachować w takiej sytuacji?jak to wyglada prawnie?