zakup gier ps2/3 z USA

• Autor wątku Autor wątku halu
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
H

halu

Użytkownik
Odpowiedzi
37
Witam, zakupiłem na ebay.com 300 gier sportowych na konsole playstation od uzytkownika z USA, po jakimś czasie otrzymałem informację że paczka została zatrzymana na cle, po wyslaniu zapytania do urzedu otrzymalem odp ze paczka zostala zawieszona z powodu podejrzen naruszenia praw własności intelektualnej, firma sony ma 10 dni na udzielenie odp urzedowi, po tygodniu otrzymalem pismo z kancelarii prawnej ktora reprezentuje sony propozycje ugody ktora zawiera zniszczenie plyt, ktore sa kopiami z chin, skutki ugody to kazde kolejne zlamanie ugody to 100euro kary od sztuki, 8000tys pln za zniszczenie plyt i kazda kolejna sprawa bedzie sie toczyc w sadzie w warszawie skad kancelaria jest.

Z gory przepraszam ze pisze tak chaotycznie, wybieram sie jutro do prawnika ale mam tyle mysli ze chcialbym wiedziec juz cos teraz, mam rowniez maila od uzytkownika ebay ze gry sa w 100% orginalne i sa ze stanow a nie z chin, ale jak moge uwierzyc na slowo kogos przez internet.

Jesli nie pojde na ugode to sprawa trafi do sadu.

Z gory dziekuje za pomoc. Boje sie doprowadzic sprawe do sadu, ale nie zrobilem nic zlego, przeciez nie kupowalem nielegalnych kopii z chin.

Ostatnia edycja:
Powrót