Zakup mieszkanie własnosciowego

• Autor wątku Autor wątku wielki32
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

wielki32

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
13
Witam!!!
Ma zamiar kupić mieszkanie własnosciowe i dokładnie nie wiem kilka kwesti. Jakie dokumenty i gdzie mam sprawdzić przy zakupie, gdzie sprawdzić stan zameldowania i obciążenie długami bądź wpisanie do testamentu itp, Jak zobowiązać sprzedającego do wymeldowania się po zakupie i podpisaniu aktu notarialego? Czy można tak zrobić że przed podpisaniu aktu on się wymelduje - czy mogę go do tego zmusić czy jak w akcie notarailnym będzie klauzula że np za 3 miesiace sie wyprowadzi to się wymelduje? a co jeżeli sie nie wymelduje i zamelduje jeszcze kogos np dzień po podpisaniu aktu notarialnego.
Prosiłbym o porade.
Pozdrawiam

Czy tu nikt mi nie odpowie :?: :(

No to spadam z takiego forum co nikt nic nie wie. :?

za malo szczegolow podajesz, na to co piszesz to ci moge powiedziec ze sprawdz ksiege wieczysta w sadzie w wydziale ksiag wieczystych wlasciwego na miejsce polozenia nieruchomosci

Bo ja w prawie to nie zabardzo jestem. To kolego może napisz mi co więcej trzeba sprawdzić i oc jest ważne bo nie mam się kogo zabardzo poradzić. Jakieś inne dokumenty, sprawdzenia bo nie chce poźniej mieć problemów z nieuczciwymi sprzedawcami a mogą się okazać. Po prostu chce mieć jakby (odpukać w niemalowane) doszło do sprawy w sądzie jeżeli by coś pokręcili to żebym miał wszystko czarno na białym. :)
Pozdrawiam i szerokości :D

Powrót