zakup na allegro kto ma rację ?

• Autor wątku Autor wątku wnuczekk
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

wnuczekk

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam
Dokonałem zakupu na jednej z aukcji internetowych
Tytuł aukcji: Nokia N95 8gb
Opis aukcji poniżej:
"Witam mam do zaoferowania 2x Nokia 6500s i N95 8GB Stan widoczny na foto Telefony po firmie N95 nie włącza się Zapraszam do licytacji Nie przyjmuje zwrotow i negatywow ani neutrali w gre wchodzi tylko pozytywny komentarz Kontakt tel xxx xxx xxx dostepny 24/7 GG xxxxxxx Mozliwosc szybszej sprzedazy po dogadaniu ceny :) W razie czegos prosze dzownic na telefon xxxxxxxxx w zestawie nie ma srebrnego telefonu tylko czarny"
Do aukcji dołączone było zdjęcie, na którym było dwa telefony czarna nokia N95 i srebrna 6500s.
Gdy przyszła do mnie przesyłka okazało się, iż przyszedł tylko czarny telefon i nie jest to Nokia n95 tylko chinska podróba w obudowie noki. Sprzedajacy twierdzi, iż napisał że jest to nokia n95 8GB bo tak pisało na obudowie, a drugiego telefonu nie przysłał ze względu na treść kończącą aukcję "w zestawie nie ma srebrnego telefonu tylko czarny"

Ja jestem zdania, iż sprzedajacy pisząc nokia N95 8GB powinien być tego pewny i taki telefon przysłać odnośnie noki 6500s końcowy tekst można zinterpretować, że kolor obu telefonów jest czarny.

Proszę o odpowiedź, która ze stron ma rację i jaka jest ewentualna droga prawna sporu gdyż allegro umyło ręce i zaproponowało Sąd

Pozdrawiam z góry dziękuję za odpowiedz

Rację masz Ty. Opis aukcji wyraźnie sugeruje, że są 2 telefony, co więcej jeden z nich to Nokia N95 i jest tu ważne, że sprzedający oszukańczo zataił fakt, że jest to podróbka (W interesie sprzedającego jest sprawdzenie wartości i stanu produktu). Końcówka opisu: W ZESTAWIE oznacza, że jest więcej niż jedna sztuka, w końcu 1 szt to NIE zestaw.

Możesz się skontaktować i powołując na rękojmię żądać zwrotu gotówki a jeśli nie:
Zachowaj korespondencję i zgłoś sprawę na policję.

Ostatnia edycja:
Witam
Dziękuję za odpowiedz.
Bedę chyba faktycznie zmuszony do oddania sprawy na Policję, gdyż sprzedającego niestety nie da się przekonać do polubownego załatwienia sporu.
Pozdrawiam.
Życzę miłego dnia.

na forum komórkowym symbianos jest temat o podróbach nokii wystawionych na allegro , są tez foty i szczerze gdybym nie miał nokii n95(a mam) to bym też dał się nabrać.
Idz na policje oszustów trzeba tępić.

Powrót