Zakup na prezentacji

• Autor wątku Autor wątku Beata Sodel
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

Beata Sodel

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
9
Dziś dowiedziałam się, że zakupiony na pokazie towar był w promocji i od takiej umowy nie można odstąpić. Przeczytałam wiele wpisów na różnych stronach i właściwie dalej nic nie wiem. Czy mogę prosić o pomoc?

Ostatnia edycja:
To nie ma znaczenia że był na promocji.

Dziękuję, to mnie uspokoiło, bo od sprzedającego usłyszałam już groźby.

Niestety mój spokój nie trwał długo. Odesłałam od razu wszystkie zakupione na prezentacji artykuły (pudełka z artykułami nie były nawet otwierane) na adres telefonicznie podany przez kierownika tej firmy. Wysłałam oświadczenie o odstąpieniu od umowy, zawiadomiłam też bank, ale właśnie dostałam sms, że dziś nadano do mnie przesyłkę z Białegostoku i to może być tylko ta firma. Czy oni mogą mi to odesłać? Czy mam przyjąć przesyłkę?
Jeszcze raz proszę o pomoc.

Nie było. Pytałam o dokument z warunkami odstąpienia od umowy, ale sprzedająca powiedziała, że takiego dokumentu firma nie ma.

Ostatnia edycja:
W takim razie lepiej nie przyjmować. Obawiam się tylko tego, że później mogą powołać się na to, że w przesyłce były jakieś dokumenty do wypełnienia i odesłania. Nie wiem co jest w przesyłce, ale waży ona (sms od PP kurier) 30 kg.

Aby uniknąć spamu od tej nierzetelnej firmy (a raczej będzie)polecam przesłać listem zpo oświadczenie o cofnięcie zgody na przetwarzanie danych osobowych (o ile nie prowadzisz działalności gosp.) , a jeśli nie jesteś pewna skąd mieli Twoje dane osobowe aby przedstawić Ci zaproszenie na prezentację (o ile takowe było od "firmy"-a nie od np koleżanki),to możesz dodatkowo zażądać informacji skąd je mieli .

Powrót