Zakup nie całkiem sprawnego telefonu

• Autor wątku Autor wątku kpp997
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kpp997

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
12
Zakupiłem poprzez licytację na portalu Allegro telefon komórkowy, który po odebraniu okazało się iż w menu telefonu brak jest możliwości skonfigurowania i obsługi czytnika linii papilarnych. Poinformowałem drogą elektroniczną sprzedawcę - osobę prywatną. Co mam zrobić ponadto w takiej sytuacji, telefon odesłać za pobraniem czy też normalną paczką i liczyć że po obejrzeniu telefonu zwróci mi pieniądze np. na konto ?

osoba prywatna nie sądze bys cos uzyskał od niej... , a zanim kupiłeś to nie wiedziałęś że takiej opcji niema w menu....bo w specyfikacji tego modelu jest czytnik linni papilarnych - podaje wg specyfikacji z strony mgsm

Skoro było napisane że jest w 100% sprawny to nie wypytywałem zanadto poza tym skoro telefon posiada czytnik linii papilarnych i ma być sprawny to powinien działać a nie działa...

"który po odebraniu okazało się iż w menu telefonu brak jest możliwości skonfigurowania i obsługi czytnika linii papilarnych. "

to jest tam taka funkcja czy nie ma? jesli jest to rozumiem że nie działą tak? sprawdź sobie na stronie sony albo wbij w google sony warranty check,podajesz imei i sprawdzasz czy ma gwarancje ten telefon jeszcze .

Czy przypadkiem do obsługi tego czytnika nie jest wymagana jakaś aplikacja?
Inaczej - czytnik jest fizycznie obecny ale aplikacja z której się go używa musi go obsługiwać. Nie za bardzo jestem w stanie sobie wyobrazić jakie ustawienia trzeba by tam zmieniać.

Tobol napisał:
Czy przypadkiem do obsługi tego czytnika nie jest wymagana jakaś aplikacja?
Inaczej - czytnik jest fizycznie obecny ale aplikacja z której się go używa musi go obsługiwać. Nie za bardzo jestem w stanie sobie wyobrazić jakie ustawienia trzeba by tam zmieniać.

aplikacja jesli tel ma wbudowany taki czytnik musi byc fabrycznie zainstalowana, moze ktos ją usunoł ale wtedy telefon pewnie był rootowany. ale że jako jest to forum prawne nie techniczne to radze aby kontaktowac sie ze sprzedawcą i przez alegro możę się coś wskura. Znajać ż zycia takie przypadki to chyba bedzie trzeba sprawę olać i zostawić jak jest bo koszty mogą przewyższyc wartosc tego modelu.

Powrót