Zakup nowego BMW X3 i jego wady

• Autor wątku Autor wątku grzegorzw78
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

grzegorzw78

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
20
Dzień dobry

Parę dni temu ( w środę ) debrałem nowe BMW X3 z salonu. Podczas wizyty odbioru zauważyłem istotne wady lakieru na tylnej klapie bagaznika w dwóch miejscach. Informacja wpisana została w protokole odbioru. W piątek bylem zaproszony do serwisu w celu wykonania zdjęć i Dealer w którym zakupiłem pojazd miał wyslac to do BMW Polska Centrala. Informacje jakie uzyskałem to prawdopodobne w jednym miejscu bedzie próba wykonania polerki i jeżeli to nie przyniesie efektu to klapa bedzie musiala byc malowana. W drugim miejscu na rogu klapy występuje bąbelki powietrza w klarze i jak widać na zdjeciu już popękały. Gdyby ktoś pisał ze klapa była ponownie lakierowana to niestety nie. Sprawdziłem cały element miernikiem.

Dodatkowo w piątek podczas wizyty zgłosiłem dziwną plamę na lusterku zew. od strony kierowcy.

Chciałbym zapytać bo najchętniej bym to auto zwrócił ale chyba nie mogę. W przypadku jakiejkolwiek naprawy mam podstawę żądać jakiegoś zwrotu ponieważ samochod posiadał wady w dniu jego wydania. Czy ktoś może polecić jakiegoś prawnika, rzeczoznawcę lub jakąś instytucje co zajmie się tą sprawą.

Załączniki

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą przeglądać załączniki.
Powrót