Zakup okularów a zwrot pieniędzy

• Autor wątku Autor wątku lmyk
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

lmyk

Użytkownik
Odpowiedzi
70
Przychodzę z takim pytaniem. W jednej z sieciówek skusiłem się na badanie wzroku za 1zł, bez konieczności kupowania okularów. Niemniej, żeby nie kombinować, zleciłem im również wykonanie okularów ze szkłami progresywnymi. po ok 2 tygodniach zgłosiłem się po odbiór i okazało się, że moje widzenie jest gorsze niż w dotychczasowych okularach. Umówili mnie na kolejne badanie, którego termin przekładali 2 razy, Kiedy doszło do badania stworzyli dokument reklamacyjny w ramach rękojmi. Zapewniano mnie, że czas odbioru będzie szybszy niż za pierwszym razem, ale kolejna wizyta była dopiero po 20 dniach. Niestety ponownie się okazało, że moje widzenie w nowych okularach jest takie samo jak przed rękojmią. Zaproponowano mi 3 badanie, a najlepiej jak bym poszedł gdzie indziej i przyszedł z receptą. Chcę zrezygnować z ich usług, bo to trwa już prawie 2 miesiące od pierwszego badania. Czy mam prawo domagać się zwrotu wpłaconej zaliczki, ponieważ mam już dość. Noszę okulary od wielu lat i nigdy nie miałem takiej sytuacji.

Powrót