Zakup opłaciłam ale nie otrzymałam, pomóc

• Autor wątku Autor wątku Shudika
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

Shudika

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
Witam!
Bardzo proszę o pomóc, zrobiłam zakupy w sklepie Internetowym, otrzymałam fakturę i opłaciłam zakupy. Towar nie otrzymałam, telefon sklepu nie odpowiada, na maile mi też nie odpowiadają. Jak i w jakiej kolejności mogę teraz zwrócić pieniądze, w przypadku kiedy nie mam kontaktu ze sprzedawca w ogóle? Do kogo mam zgłosić się i co robić.
Proszę pomóc Mi.

Witam,
należy szybko uzyskać tytuł wykonawczy i wszcząć egzekucje (jeżeli będzie z czego) równocześnie należy złożyć zawiadomienie do prokuratury - przestępstwo oszustwa.
Jaki to sklep?

A jak mogę uzyskać tytuł wykonawczy i wszcząć egzekucje? Nie wiem jak to robi się.

Wysłać wezwanie do zapłaty następnie złożyć pozew do Sądu (np. do EPU czas to około 3 miesiące) po uzyskaniu prawomocnego wyroku złożyć wniosek o wszczęcie egzekucji do Komornika.

Jeśli nie minęło 30 dni od zawarcia umowy, to jeszcze musisz poczekać.

Aż 30 dni? A w ogóle ka zrobić wyzwanie do zapłaty, gdzie i jak to robi się?

Ten druk trzeba wysłać pocztą listem priorytetowym?

Chyba nie poradzę(

cedwah napisał:
kiedy i jaki był termin dostawy?

Założyłem/-liśmy, że autorka wątku przeczytała "regulamin" sklepu i nie było w nim nic niepokojącego.

Pewnie że przeczytałam przed kupowaniem. dostawa 3 dni, ja czekam już 10.
Nikt nie odpowiada na maile w tym sklepie i nie działa telefon codziennie tam dzwonię.

Wpisz w google nazwę sklepu, dodaj słowo np. "opinie" i zobacz co się wyświetli. Może nie tylko Ty masz kłopoty.

Już sprawdzałam nie ma nic na temat tego sklepu (

Shudika napisał:
Nikt nie odpowiada na maile w tym sklepie i nie działa telefon codziennie tam dzwonię
W takim razie napisz pismo (list polecony ze ZPO) z wezwaniem do niezwłocznego wydania towaru lub zwrotu wszystkich kosztów. Możesz tez, ale dodatkowo wysłać @ takiej treści. I odezwij się jak otrzymasz zwrotki.

Powrót