Zakup po bardzo atrakcyjnej cenie / błąd na stronie

• Autor wątku Autor wątku wacmos
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

wacmos

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
Cześć,

Pewnego dnia kupiłem na jednej ze stron określoną liczbę sztuk produktu w bardzo atrakcyjnej cenie. Podałem swoje dane do wysyłki oraz dane do karty. Została mi zablokowana kwota 46 zł (cena przesyłki) + cena za towar.

Towar po kilku dniach został do mnie dostarczony kurierem. Zauważyłem jednak, że sklep ściągnął mi z konta nie 46 + X, ale tylko 46 zł za przesyłkę.

Dostałem od sklepu maila z zapytaniem, czy zechcę im zwrócić towar, ponieważ cena była błędem na stronie. W zamian są mi w stanie zaoferować voucher.

Dzisiaj zaglądam do skrzynki pocztowej, a tam list od sklepu z fakturami VAT z ceną, po której zakupiłem towar.

Czy zrobiłem coś nielegalnie? Czy sklep może żądać ode mnie zwrotu towaru?

Została mi zablokowana kwota 46 + X, doszedł mi towar do domu, po dwóch dniach od odebrania towaru, została mi ściągnięta kwota tylko 46 bez X.

Czyli... nawet nie zaplaciles X w pozniejszym czasie?
Nie skontaktowales sie z firma celem wyjasnienia bledu?

Tylko zadowolony przytuliles zamowienie liczac, ze nikt sie nie zorientuje?

Dobrze mysle, bo nawet nie potrafisz jasno opisac sytuacji?

Tylko, że X jest kwotą równą 30 groszy.

EDIT: Na fakturze znalazłem numer konta i wyrównałem płatność o niedopłatę w wysokości 30 groszy.

Ostatnia edycja:
Znacznie wyższą kwotę.

Ale tak czy inaczej, czy nie doszło do przekazania własności, jeżeli dostałem informację o otrzymaniu zamówienie, następnie paczkę a w dniu dzisiejszym fakturę.

Raczej i tak zwrócę ten towaru, bo każdy sklep się może pomylić i to rozumiem. Zastanawia mnie jedynie, jak to wygląda ze strony prawnej.

Ostatnia edycja:
Powrót