F
ferris
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Witam serdecznie
Bardzo proszę o pomoc..
Zamierzam kupić telefon znaleziony przez OLX . Jest w bardzo korzystnej cenie.
Sprzedający wydaje się uczciwym człowiekiem ale chciałbym sie zorientować czy mam ewentualnie szansę odzyskać pieniądze ..
mamy kontakt jedynie przez e-maila w którym mam potwierdzenie że faktycznie chce mi sprzedać telefon a ja chcę go kupić oraz mam jego numer konta i dane i potwierdzenie że zrobię przelew na jego konto..
jeśli jest na tym forum osoba zorientowana w kwestiach prawnych ...
tylko proszę nie pisać "kup przez allegro itd".
Mam na myśli kwestie prawne i ta konkretną sytuację.
czy ewentualnie po tym jak wpłacę pieniądze na jego konto .. on po porostu mi nic nie wyśle ale wyśle przysłowiową "cegłę" czy mam jakiekolwiek szanse dochodzić swojego prawa i szanse na odzyskanie pieniędzy ? czy jest to jedynie kwestia zaufania i nie mam szans na ewentualne odzyskanie pieniędzy ?
proszę o fachową pomoc.
Bardzo proszę o pomoc..
Zamierzam kupić telefon znaleziony przez OLX . Jest w bardzo korzystnej cenie.
Sprzedający wydaje się uczciwym człowiekiem ale chciałbym sie zorientować czy mam ewentualnie szansę odzyskać pieniądze ..
mamy kontakt jedynie przez e-maila w którym mam potwierdzenie że faktycznie chce mi sprzedać telefon a ja chcę go kupić oraz mam jego numer konta i dane i potwierdzenie że zrobię przelew na jego konto..
jeśli jest na tym forum osoba zorientowana w kwestiach prawnych ...
tylko proszę nie pisać "kup przez allegro itd".
Mam na myśli kwestie prawne i ta konkretną sytuację.
czy ewentualnie po tym jak wpłacę pieniądze na jego konto .. on po porostu mi nic nie wyśle ale wyśle przysłowiową "cegłę" czy mam jakiekolwiek szanse dochodzić swojego prawa i szanse na odzyskanie pieniędzy ? czy jest to jedynie kwestia zaufania i nie mam szans na ewentualne odzyskanie pieniędzy ?
proszę o fachową pomoc.