zakup produktu przez serwisy ogłoszeniowe- proszę o pomoc

• Autor wątku Autor wątku ferris
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
F

ferris

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam serdecznie
Bardzo proszę o pomoc..
Zamierzam kupić telefon znaleziony przez OLX . Jest w bardzo korzystnej cenie.
Sprzedający wydaje się uczciwym człowiekiem ale chciałbym sie zorientować czy mam ewentualnie szansę odzyskać pieniądze ..
mamy kontakt jedynie przez e-maila w którym mam potwierdzenie że faktycznie chce mi sprzedać telefon a ja chcę go kupić oraz mam jego numer konta i dane i potwierdzenie że zrobię przelew na jego konto..
jeśli jest na tym forum osoba zorientowana w kwestiach prawnych ...
tylko proszę nie pisać "kup przez allegro itd".
Mam na myśli kwestie prawne i ta konkretną sytuację.
czy ewentualnie po tym jak wpłacę pieniądze na jego konto .. on po porostu mi nic nie wyśle ale wyśle przysłowiową "cegłę" czy mam jakiekolwiek szanse dochodzić swojego prawa i szanse na odzyskanie pieniędzy ? czy jest to jedynie kwestia zaufania i nie mam szans na ewentualne odzyskanie pieniędzy ?
proszę o fachową pomoc.

Zaproponuj aby wystawił na allegro A prowizję ty zapłacisz. W innym przypadku możesz mieć pecha.

By HUAWEI 😎

bardzo proszę o kwestie prawne .. jaka jest szansa ewentualnego odzyskania pieniędzy ?

Nie wiadomo czy masz jego dane, i jego nr konta. Masz to, co ci podano, a czy to prawdziwe czy nie - dowiesz się z czasem.

Szanse: zakładając, że faktycznie sprzedawca chce cię oszukać - między 0 a 100%, w zależności od sprytu sprzedawcy i operatywności policji.

ferris napisał:
bardzo proszę o kwestie prawne .. jaka jest szansa ewentualnego odzyskania pieniędzy ?

Poczytaj. Poszukaj na tym forum chociażby ile razy ludzie zostali oszukani. Kup ten telefon z płatnością przy odbiorze. I zanim zapłacisz sprawdź przesyłkę. Sprzedający się nie zgadza na taką transakcję? To nie kupuj.

Powrót