Zakup psiego sadła (tłuszczu).

• Autor wątku Autor wątku tomeknowoski
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
T

tomeknowoski

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam
Będę na wyjeździe zagranicą w delegacji. Korzystając z okazji chciałbym uzupełnić zapasy psiego tłuszczu na przeziębienie dla rodziny, dzieci kupując kilka słoiczków od lokalnych sprzedawców. Czy mogę z tymi słoiczkami legalnie wjechać do Polski?

Ostatnia edycja:
tomeknowoski napisał:
chciałbym uzupełnić zapasy psiego tłuszczu na przeziębienie dla rodziny, dzieci

Nie zapomnij o sproszkowanych skrzydłach nietoperzy na nagniotki...

nie, produkty ze zwierząt domowych nie są dopuszczane do obrotu towarowego w PL

dearon
Przewóz to to samo co obrót towarem?
a priori napisał:
Nie zapomnij o sproszkowanych skrzydłach nietoperzy na nagniotki...
Literatura, stara medycyna nic o tym nie mówi. Jakbyś mógł to podaj mi nazwę książki z ,której to wyczytałeś na PW.

Harry Poter i księga tajemnic.

nie ma takiej części ;P

ejtykoles napisał:
Harry Poter i księga tajemnic.
Przecież to jest bajka ,a nie literatura faktu. Opisane tam zdarzenia nie mają zastosowania w świecie rzeczywistym to po co coś tak szkodliwego polecać?

A psie sadło na przeziębienie to nie bajka? Przecież to trąci średniowieczem.

Wysłane z mojego SM-T585 przy użyciu Tapatalka

Skuteczność tego specyfiku jest opisana i poruszana w literaturze już w XII wieku i z powodzeniem wykorzystywana do XIX. Zakazane , wyśmiewane , wykreślone z indeksu bo kontrowersyjne, niebezpieczne jak wrotycz,pełnik europejski, driakiew gołębia, sasanka zwyczajna,pierwiosnek wyniosły smalec z borsuka itd. Część z nich jest na wyginięciu i pod ścisłą ochroną bo była masowo zrywana nie tylko na cele lecznicze.

Czyli się nie pomyliłem średniowiecze.

Wysłane z mojego SM-T585 przy użyciu Tapatalka

tomeknowoski napisał:
Skuteczność tego specyfiku jest opisana i poruszana w literaturze już w XII wieku i z powodzeniem wykorzystywana do XIX.

Podobnie było z rtęcią i upuszczaniem krwi - nawet jak na hydepark, to za dużo guseł...

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót