K
krystyna7155
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 34
Witam wszystkich.
mam taką nietypową sprawę.
Powyższa sytuaja jest wynikiem zarówno mojej winy jak i sprzedającego.
Otóz:
W czerwcu 2010 roku zakupiłem materiał na pokrycie dachu.
Zakup był na raty i został całkowicei spłacony.
Niestety moje zdrowie bardzo podupadło wówczas i cały czas większość czasu spędzam w szpiatlau / o dzień dzisiejszy/.
Firma , w któej zakupiłem materiały przez 5 lat nie odezwała się do mnie słowem co dalej mają zrobić z tym towarem.
Co prawda mieli w późniejszym czasie kłaść nowy dach u mnie, ale nie maiłem do tego głowy.
Przez 5 lat robili remament końcowy w swojej firmie i zapewne mieli nadwyżkę towaru, ale nie napisali nawet słowa.
Tera troszkę wydobrzałem i napisałe do tej firmy.
Po długim ozekiwaniu zaproponowali mi odbiór towaru w równowartości zaciągnętego kredytu.
Nie wiem co zrobić, gdyż przez 5 lat ceny materiałow budowlanych znacznie wzrosła oraz Vat się zmieił na wyższy.
W związku z tym towaru za te pieniążki nie starczy mi na pokrycie dachu.
Stąd moje pytanie.
Czy sprzedający mógł tak zrobić?
Dlaczego mam wziąć towar po wyższej cenie i w mniejszej ilosci?
Nadmienię, że całą wycenę na ten zakup robił sam właściciel tej firmy.
Bardzo prosze o pomoc.
Jestem rencistą , który nie ma możliwości dorobienia, którmy opiekuje się żona i mam na utrzymaniu jeszcze dziecko . Nasz dochód miesięczny to 110 zł renty zasiłek rodzinny i dodatek pielęgnacyjny. Nie stać mnie na stratę tych pieniążków i nie mam pieniędzy na dołożenie kwoty do materiału .
Prosze pomózcie.
mam taką nietypową sprawę.
Powyższa sytuaja jest wynikiem zarówno mojej winy jak i sprzedającego.
Otóz:
W czerwcu 2010 roku zakupiłem materiał na pokrycie dachu.
Zakup był na raty i został całkowicei spłacony.
Niestety moje zdrowie bardzo podupadło wówczas i cały czas większość czasu spędzam w szpiatlau / o dzień dzisiejszy/.
Firma , w któej zakupiłem materiały przez 5 lat nie odezwała się do mnie słowem co dalej mają zrobić z tym towarem.
Co prawda mieli w późniejszym czasie kłaść nowy dach u mnie, ale nie maiłem do tego głowy.
Przez 5 lat robili remament końcowy w swojej firmie i zapewne mieli nadwyżkę towaru, ale nie napisali nawet słowa.
Tera troszkę wydobrzałem i napisałe do tej firmy.
Po długim ozekiwaniu zaproponowali mi odbiór towaru w równowartości zaciągnętego kredytu.
Nie wiem co zrobić, gdyż przez 5 lat ceny materiałow budowlanych znacznie wzrosła oraz Vat się zmieił na wyższy.
W związku z tym towaru za te pieniążki nie starczy mi na pokrycie dachu.
Stąd moje pytanie.
Czy sprzedający mógł tak zrobić?
Dlaczego mam wziąć towar po wyższej cenie i w mniejszej ilosci?
Nadmienię, że całą wycenę na ten zakup robił sam właściciel tej firmy.
Bardzo prosze o pomoc.
Jestem rencistą , który nie ma możliwości dorobienia, którmy opiekuje się żona i mam na utrzymaniu jeszcze dziecko . Nasz dochód miesięczny to 110 zł renty zasiłek rodzinny i dodatek pielęgnacyjny. Nie stać mnie na stratę tych pieniążków i nie mam pieniędzy na dołożenie kwoty do materiału .
Prosze pomózcie.