D
Deminer84
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 16
Witam. Rok temu zakupiłem telefon komórkowy na allegro. Do tego czasu wszystko było w porządku, jednakże jedna część aparatu uległa uszkodzeniu. Zapewne dałoby się to naprawić na gwarancji. Problem tylko w tym, że telefon kupiłem od prywatnego sprzedawcy. Nie mam przy sobie wystawionej faktury (ani na mnie ani na jego), czy innego dowodu zakupu.
Czy aby próbować oddać telefon na gwarancję, powinienem kontaktować się ze sprzedającym i poprosić (bo zapewne ma) o dowód zakupu (oryginał w formie papierowej czy też skan wystarczy?)?
Dodatkowo czy powinienem posiadać umowę sprzedaży telefonu, abym mógł reklamować na moje imię i nazwisko? Czy sam dowód zakupu wystawiony na inną osobę wystarczy?
Z góry dziękuję za pomoc.
Czy aby próbować oddać telefon na gwarancję, powinienem kontaktować się ze sprzedającym i poprosić (bo zapewne ma) o dowód zakupu (oryginał w formie papierowej czy też skan wystarczy?)?
Dodatkowo czy powinienem posiadać umowę sprzedaży telefonu, abym mógł reklamować na moje imię i nazwisko? Czy sam dowód zakupu wystawiony na inną osobę wystarczy?
Z góry dziękuję za pomoc.