Zakup w sklepie internetowym

• Autor wątku Autor wątku Ronol
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

Ronol

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
Witam, zakupiłem w sklepie internetowym 5 tych samych produktów

Cena zakupu była zadziwiajaco niska, po zalogowaniu d sklepu zrobilem zakupy i na potwierdzeniu byly faktycznie ceny takie jakie widniały na stronie sklepu.

Jestem pewien,ze jutro (w poniedziałek) wł. sklepu będzie chciał odkręcić sytuacje, że nastąpiła pomyłka w cenniku.

Czy moge dochodzić sprawy i jak aby wegzekfować faktyczne zakupy takie jakie mam w potwierdzeniach mailowych i w historii zakupów na koncie w klepie elektronicznym ?

Jak mam podejść do takiej sprawy ?
pozdrawiam

Podejść zdroworozsądkowo i pisze się wyegzekWować

Witam faktycznie mój błąd ort.

Ale co to znaczy podejść zdroworozsądkowo ?

PS, zadzwonił wł. sklepu i powiedział, że produktu mi nie sprzeda ponieważ nie ma go na stanie ( w nawiasie było napisane produkt dostępny - czas realizacji 24h )

W dodatku zaczoł mi tłumaczyć, że chcę wykorzystać jego błąd.
Ale skoro jest podana cena i kupuję czy powinna mnie obchodzić pomyłka sklepu. ?

"Oczywisty błąd" - poczytaj na Forum.

nakierujcie mnie czy iść na łatwiznę i skierować sprawe do UOKiK ?
Pana ze sklepu lekko poniosło, wspomniał o sądzie i jego prawnikach, poprosiłem grzecznie aby nie psuć sobie niedzieli nawzajem, aby odpisał mi na maila drogą oficjalną stanowisko sklepu w sprawie zamówień.

A mój post przeczytałeś? :)

Krótko: szanse na zakup po "promocyjnej" cenie nikłe.

drzemik to prosze napisz dlaczego ?
Bo wł sklepu rąbnął się i źle zapisał cene ? tak ?

"drzemik to prosze napisz dlaczego ?"
To już się nudne staje. Na prawdę myślałeś że uda ci się to wykorzystać?

A nie uda się bo:
"Niniejsza oferta handlowa nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów Kodeksu Cywilnego"
Widnieje pewnie na stronie.

Zresztą nawet jeśli to i tak z góry masz sprawę przegraną. A właściciel ma rację że chcesz to wykorzystać bo właśnie to napisałeś.

Powrót