P
poolgant
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 3
Kupiłem koparkę na umowę kupna sprzedaży aby zrobić porządek na działce przy domu. Po zrobieniu pracy chciałem ją sprzedać gdyż nie była już potrzebna. Wystawiłem ogłoszenie, mineło dwa tygodnie i zostałem poinformowany przez policję że to koparka brata sprzedającego i nie mogę jej ani sprzedać, ani używać. Skontaktowałem się z sprzedającym i poinformował mnie że brat sam spisał umowę i nie ma do niej żadnych praw. Po tygodniu owy brat wraz z policją przyjechali aby zabrać koparkę, lecz odmówiłem wydania bez jakiegolwiek wyroku sądu. Mija pół roku i kompletnie nic w tej sprawie się nie ruszyło. W tej sytuacji czuje się najbardziej pokrzywdzony. Kupiłem sprzęt, zainwestowałem pieniądze aby nadawał się do pracy już nie wspomne o kosztach transportu i mało brakowało a pozostałbym z niczym. Czy ja, jako kupujący mogę w tej sytuacji coś zrobić aby sprawa ruszyła? Wg policjantów nie mogę nic zgłosić ponieważ w tej sprawie toczy się postępowanie. Czy w tej sytuacji mogę odstąpić od umowy kupna sprzedaży ze względu na wadę prawną?