I
Isiowa
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 70
Witam. Proszę o pomoc. 22-03-2015 zakupiłam auto z komisu samochodowego, rocznik 2002 za kwotę 6500zł. Po tygodniu od zakupu silnik zaczął z dnia na dzień coraz głośniej chodzić i stukać. Zaraz po świętach wielkanocnych czyli dzisiaj udaliśmy się z autem do mechanika, okazało się, że auto jest do kompletnej naprawy silnika, koszt ok. 2 tyś zł.
Mechanik stwierdził, że do oleju silnikowego dodano tak zwanego "doktora" aby silnik jakoś pochodził... ;/ dodatkowo przed sprzedażą zostały prawdopodobnie ucięte przewody od wskazówki czujnika oleju , czyli było coś czarowane abyśmy się nie domyślili ,że silnik jest na wykończeniu.
Co mam zrobić w tej sytuacji? Nie stać mnie na naprawę, to moje pierwsze własne auto.
Mechanik stwierdził, że do oleju silnikowego dodano tak zwanego "doktora" aby silnik jakoś pochodził... ;/ dodatkowo przed sprzedażą zostały prawdopodobnie ucięte przewody od wskazówki czujnika oleju , czyli było coś czarowane abyśmy się nie domyślili ,że silnik jest na wykończeniu.
Co mam zrobić w tej sytuacji? Nie stać mnie na naprawę, to moje pierwsze własne auto.
Ostatnia edycja: