zakupiłam płaszcz na allegro i jest niezgodny z opisem

• Autor wątku Autor wątku Aneczka19881204
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Aneczka19881204

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Witam, okolo miesiaca temu kupilam plaszcz na allegro mial to byc nowy, zimowy, wełniany "ZARA PŁASZCZ BLOGERSKI CAMEL DUŻY KOŁNIERZ". Przesylka byla pobraniowa, wiec pieniadze od razu wplacilam na konto, a plaszcz myslalam ze bedzie wyslany w tempie ekspresowym. Mylilam sie i to bardzo, minął tydzien, dwa a placzsza nie bylo, pisalam maile, Pani najpierw pisala ze byla w delegacji, pozniej ze wyslala, po tygodniu od wyslania pisala ze zwyslala, w koncu mi odechcialo sie na niego juz dluzej czekac i napisalam ze prosze o zwrot pieniedzy na konto. Po jakis kilku dniach Pani napisala ze plaszcz wyslala. Dzis mi on doszedl i jestem zalamana :/ plaszcz wyglada jak tania chińska podróba, nie ma nic wspólnego z tym plaszczem zarowskim, a kosztowal mnie 350zl. co ja w tej sytuacji moge zrobic, czy mam szanse na zwrot gotówki? Prosze o pomoc

Skad pewnosc ze to podrobka ? Twoja opinia niestety nie jest tu zbyt wiele wart.

teraz allegro ma nowy regulamin, jeśli spotkała Cie taka sytuacja spróbuj najpierw dogadać się ze sprzedającym. Jeśli rzeczywiście to podróbka - możesz zagrozić, że zgłosisz sprawę na policję, bo sprzedaż podróbek jest nielegalna (nie podam dokładnie artykułów, było tu na forum o tym nie raz), także powinnaś też mieć prawo do oddania towaru w ciągu iluś tam dni i oczekiwaniu na zwrot gotówki zwłaszcza jeśli rzeczywiście przedmiot nie jest zgodny z opisem. Napisz też do allegro - na pewno poradzą Ci jak rozwiązać problem

Kupowałaś od prywatnej osoby czy firmy/przedsiębiorcy ?

nie kupowałabym na aukcji, gdzie jest tyle % negatywnych i neutralnych komentarzy, ale za późno, mleko się rozlało. Jeśli od osoby prywatnej zostaje tylko prawo o rękojmi - możesz zwrócić towar niezgodny z opisem a sprzedający pokrywa wszystkie koszty wysyłki. niestety bez rozmowy ze sprzedającym się nie obejdzie - i musisz udowodnić, że to podróba

a jużeli na tym plaszczu nie ma żadnych metek? co mam zrobic? moge np porobic zdjecia tego plaszcza kolezanki i porownac go z tym plaszczem przeslanym przez ta oszustke? gdzie moge to wyslac, zgłosic? napisalam maila do tej kobiety, mam nadzieje ze odpisze

spróbuj znaleźć oryginalny i zrób zdjęcia porównawcze. Sprzedający na pewno dobrze wie, co sprzedał. daj znać czy udało się z nim skontaktować

Powrót