Zakupiłem laptopa , który okazał się uszkodzony.

• Autor wątku Autor wątku XMaLaKX
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
X

XMaLaKX

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
19
Witam serdecznie.

Od osoby prywatnej Ja jako firma odkupiłem laptopa ( Prowadzę skup laptopów ). Laptopa sprawdziłem technicznie i było wszystko ok. Po krótkim czasie okazało się , że klawiatura szwankuje. Laptop był objęty gwarancją oraz ubezpieczeniem od uszkodzenia z winy własnej. Po zgłoszeniu sprawy do producenta okazało się , że klawiatura jest zalana i poprzedni właściciel już próbował to naprawić na gwarancji / ubezpieczeniu i odmówiono mu.
Czy jest jakaś opcja , żeby anulować taką umowę kupna sprzedaży w związku z tym , że sprzedający zataił informację , że sprzęt jest uszkodzony oraz , że gwarancja i ubezpieczenie zostało anulowane? , odmówione?

Pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc.

Witam

Treść umowy :

UMOWA KUPNA – SPRZEDAŻY

Zawarta w dniu ………………….. pomiędzy:

SPRZEDAJĄCYM: ………………………………………………………………………….. zamieszkałym w ………………………………….. ul. ………………………………………... legitymującym się dowodem osobistym……………………………………..… wydanym przez ……………………………………………………… PESEL ……………………….….
telefon kontaktowy ..............................................
a
KUPUJĄCYM:

DANE MOJEJ FIRMY

Przedmiotem umowy jest:
1).......................................................................
2).......................................................................
3).......................................................................

Sprzedający oświadcza, że sprzęt (towar) będący przedmiotem niniejszej umowy stanowi jego własność, jest wolny od wad prawnych oraz praw osób trzecich, nie toczy się żadne postępowanie, którego przedmiotem jest ten sprzęt (towar) i że nie stanowi przedmiotu zabezpieczenia.

Strony ustaliły wartość przedmiotów na kwotę zł:
1)......................................................................... .............................................................
kwota słownie: .................................................................................................................
2)......................................................................... .............................................................
kwota słownie: .................................................................................................................
3)......................................................................... .............................................................

Sprzedający oświadcza, że otrzymał od kupującego wyżej wymienioną kwotę a kupujący, że otrzymał wyżej wymieniony towar.

W sprawach nie uregulowanych niniejszą umową zastosowanie mają przepisy Kodeksu Cywilnego.

Umowę sporządzono w dwóch jednobrzmiących egzemplarzach, po jednym dla każdej ze stron.

Sprzedający Kupujący

Witam,

Nie widać tego tutaj , ale na umowie w miejscu :
Przedmiotem umowy jest:
Wpisane jest :
Laptop Toshiba L50 i7 8GB 750GB W7
Laptop w pełni sprawny objęty gwarancją producenta oraz ubezpieczeniem od uszkodzenia z winy własnej.

I osoba sprzedająca podpisała taka umowę z tym oświadczeniem wpisanym.

Pozdrawiam

W takim razie złóż reklamacje na podstawie przepisów o rękojmi za wady.

Powrót