M
maxboegl
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 14
Witam. Jestem tu nowy, mam nadzieję że może ktoś będzie umiał odpowiedzieć na moje pytanie. A wiec, tak jak w tytule zakupiłem mieszkanie na licytacji komorniczej, zaproponowałem najwyższą cenę po czym sąd udzielił mi przybicia, po zakończeniu licytacji żaden z licytantów nie zgłosił żadnych zastrzeżeń co do jej przebiegu. Po 3 dniach od licytacji do sądu wpłynęło pismo od licytanta który licytację przegrał (przez co przybicie się nie uprawomocniło)
w piśmie niepisane było, ze licytant który je wysłał jest niezadowolony z przebiegu licytacji. O co chodzi, podczas licytacji w obecności sędziego inny licytant dzwonił do swojej żony po to by podała mu swój numer pesel (dlatego że wadium wpłacali oboje jako małżeństwo i sad wymagał również numeru pesel małżonki). W piśmie były zawarte zarzuty że:
1." Podczas licytacji inny Pan dzwonił do żony żeby podała mu swój numer pesel"
2." Na licytacji obecny był licytant który nie wpłacił wadium"
3. "Wnoszę o unieważnienie przetargu"
Czy według Państwa argumenty których użył ten nieszczęsny licytant są powodem do unieważnienia licytacji ?. Zaznaczam, że przez całą licytacje obecny był sędzia który nie miał żadnych zastrzeżeń. I jak mogę walczyć z tym zazdrosnym licytantem ?. Proszę o odpowiedz.
Pozdrawiam
Paweł
1." Podczas licytacji inny Pan dzwonił do żony żeby podała mu swój numer pesel"
2." Na licytacji obecny był licytant który nie wpłacił wadium"
3. "Wnoszę o unieważnienie przetargu"
Czy według Państwa argumenty których użył ten nieszczęsny licytant są powodem do unieważnienia licytacji ?. Zaznaczam, że przez całą licytacje obecny był sędzia który nie miał żadnych zastrzeżeń. I jak mogę walczyć z tym zazdrosnym licytantem ?. Proszę o odpowiedz.
Pozdrawiam
Paweł