K
korbielow
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 22
Mam mały problem. Kilka razy na allegro zrobilem zakup po czym sie rozmyslilem i zrezygnowalem z przedmiotu.
Otrzymałem nastepujaca wiadomość:
"Komunikat wysłany automatycznie przez serwis Allegro.
Według naszych danych Twoje zakupy w ofercie nr
(XXXXXXXXX)
(XXXXXXXXX)
(XXXXXXXXX)
(XXXXXXXXX) zostały zrobione w innym celu niż nabycie oferowanego przedmiotu. Tymczasem w Allegro nie jest dozwolone wykonywanie czynności prawnych dla pozoru. Ponieważ doszło do naruszenia Regulaminu Programu Monetowego oraz Regulaminu Allegro, zablokowaliśmy możliwość wymiany monet na kupony.
Prosimy o przestrzeganie Regulaminu Allegro. Ponowne naruszenie naszych zasad może spowodować ograniczenie funkcji Twojego konta lub nawet jego zawieszenie."
Nie jestem prawnikiem ale wg mnie jest to niezgodne z prawem do odstapienia umowy zawartej na odleglosc.
https://prawakonsumenta.uokik.gov.pl/prawo-odstapienia-od-umowy/
Czy jest jakis limit ilosci orazy odstapienia umowy ?
Czy Allegro ma prawo do takich dyskryminacji ?
Czy wg Allegro rezygnacja z zakupu zawartej na odlegosc to czynnosc wykonywana dla pozoru?
Otrzymałem nastepujaca wiadomość:
"Komunikat wysłany automatycznie przez serwis Allegro.
Według naszych danych Twoje zakupy w ofercie nr
(XXXXXXXXX)
(XXXXXXXXX)
(XXXXXXXXX)
(XXXXXXXXX) zostały zrobione w innym celu niż nabycie oferowanego przedmiotu. Tymczasem w Allegro nie jest dozwolone wykonywanie czynności prawnych dla pozoru. Ponieważ doszło do naruszenia Regulaminu Programu Monetowego oraz Regulaminu Allegro, zablokowaliśmy możliwość wymiany monet na kupony.
Prosimy o przestrzeganie Regulaminu Allegro. Ponowne naruszenie naszych zasad może spowodować ograniczenie funkcji Twojego konta lub nawet jego zawieszenie."
Nie jestem prawnikiem ale wg mnie jest to niezgodne z prawem do odstapienia umowy zawartej na odleglosc.
https://prawakonsumenta.uokik.gov.pl/prawo-odstapienia-od-umowy/
Czy jest jakis limit ilosci orazy odstapienia umowy ?
Czy Allegro ma prawo do takich dyskryminacji ?
Czy wg Allegro rezygnacja z zakupu zawartej na odlegosc to czynnosc wykonywana dla pozoru?
Ostatnia edycja: