zakupy przez forum. jak dochodzić zwrotu pieniędzy

• Autor wątku Autor wątku mustango
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

mustango

Użytkownik
Odpowiedzi
72
Witam. Ostatnio kupiłem 2 pająki na forum arachnea.org niestety paczka przyszła uszkodzona i przemarznięta w skutek złego pakowania przez sprzedającego jeden z pająków wart ok 160 zł po "intensywnej terapi" wrócił do życia ale nadal jest strasznie niemrawy. Drugi wart ok 40 zł niestety nie przeżył. Domagam się zwrotu pieniędzy w kwocie 40 zł na co sprzedawca sie nie zgadza i jest arogancki. W jaki sposób próbować odzyskać te pieniądze?

Źle się wyraziłem. zawartość paczki była uszkodzona a na zewnątrz wyglądała na nienaruszoną. Pozwolę sobie wkleić link do tematu na forum arachnea.org obrazujący całą sytuację i zawierający zdjęcia.
[F] disel1234

proszę o poradę jak zacząć ? jakie pisma wysłać do sprzedawcy? Jestem gotowy nawet na sprawę cywilną.

Proszę o radę jak zacząć. Może te 40 zł jest małą kwotą ale może wyrok w tej sprawie da do myślenia przyszłym "sprzedawcom" amatorom którzy ogłaszają się na forach a nie mają pojęcia jak wysłać pająka. :mad:

Rozumiem Twoje zdenerwowanie, bo przez takich papudroków można się wkurzyć. Najlepiej udać się do adwokata. Jeżeli uważasz że nie potrzebujesz to musisz udać się do sądu z paragonem zakupu lub innym dowodem i założyć sprawę. Oczekiwanie pewnie z rok :(

Powrót