Zakupy przez internet z odbiorem osobistym

• Autor wątku Autor wątku k0rczi
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

k0rczi

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
Witam. Zamówiłem na stronie sferis.pl towar z opcją odbioru osobistego. Rozmyśliłem się, napisałem do sklepu maila ze rezygnuje jednakże godzinę później dostałem Fakturę VAT na zamówiony towar.
Czy mam prawo odstąpić od umowy ( jeżeli taka już mnie wiąże podając tylko przy realizacji zamówienia dane adresowe imię i nazwisko) ? Czy mogę Poprostu nie odbierać tego towaru?

Tutaj wklejam link do regulaminu sklepu:

https://www.sferis.pl/static/regulamin.html

Ostatnia edycja:
Proszę o pomoc ponieważ nie posiadam w tym momencie wystarczającej kwoty by pokryć koszt zakupu towaru i nie wiem co mam dalej robić.

Z góry dziękuję

Tak.
Piszę, że "w momencie rozpoczęcia procesu realizacji dostawy sklep przesyła fakturę VAT która stanowi integralną część zawarcia umowy na odługość."

Czyli jeżeli jest to umowa na odległość to przysługuje mi prawo do odstąpięnią od umowy??

Jesz jest wzmianka ze, "w przypadku zaznaczenia odbioru osobistego obowiązkiem jest odebranie towaru"

Co jezeli nie dysponuje środkami do zapłaty za ten towar?
Czy podanie imienia nazwiska oraz adesu wystarczy żeby sklep pociągnął mnie do odpowiedzialności zapłaty za towar którego nie widziałem oraz nie skladalem podpisu pod żadna umową?

Zamówienie przebiegło bez rejestracji na stronie sklepu. Podałem tylko imię nazwisko adres oraz email.

Co w przypadku gdy przykładowo Jan Kowalski wejdzie na stronę i zamówi towar na osoby wpisując ich dane.
Czy oni też będą musieli zapłacić za towar przy odbiorze?

Czy mogę bez konsekwencji nie odbierać tego towaru?

loco1 napisał:
Nie do końca. Mógłbyś mi wyjaśnić ?
Nie spotkałem się z takim problemem wiec "jestem zielony" w takich sprawach.

loco1 napisał:
Ale czego nie rozumiesz? Pytałeś:

odpowiedziałem:

Tak jest to zakup konsumencki. Kupywalem laptopa dla własnego użytku.

Czyli poprostu nie będzie żadnych konsekwencji jeżeli go nie odbiorę?

Powrót